Majdanpečani se Bogu mole da padne kiša: Presušio "Pustinjac", restrikcije vode po novim satnicama

 
E. T.
E. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Da nevolja nikad ne ide sama, u međuvremenu je pukla i cev na vodozahvatu Pustinjac

Situacija sa vodom u gradu pod Staricom nikako se ne popravlja. Štab za vanredne situacije progalsio je vanredno stanje u Majdanpeku, s obzirom na to da je vodozahvat "Pustinjac" sa kojeg se vodom napaja veći deo grada, potpuno presušio.

Doneta je odluka da se uvedu restrikcije kako bi se koliko toliko napunili rezervoari. Cisterne JKP "Vodovod" 24 sata su mobilne i voda se dovlači iz Fabrike vode iz Donjeg Milanovca da bi vodu imale Opšta bolnica u Majdanpeku i Dečja ustanova.

Takođe je na Štabu za vanredne situacije naloženo da Opštinske inspekcije svakodnevno obilaze okolna sela pored kojih prolazi reka Pek, kako bi se prekomerenoj i neraconalnoj potrošnji vode za piće od strane meštana koji zalivaju svoje posede, stalo na put.

Da nevolja nikad ne ide sama, u međuvremenu je pukla i cev na vodozahvatu Pustinjac, pa su nadležni u JKP "Vodovod" koji se danima bore suočeni sa ovim problemima, imali dodatnu muku da nastalu havariju saniraju. To je bio i razlog odstupanja od redovne odluke donete na Štabu za vanredne situacije da će vode biti po utvrđenom rasporedu od 6 sati izjutra do 10 i od 14 do 17 sati.

"Trudimo se koliko možemo, ali bez kiše koja je u ovom momentu preko neophona kako bi se dotok vode na vodzahvatu 'Pustinjac' poboljšao, mi smo nemoćni. Činimo sve da građanima u ovim vrelim danima koliko toliko olakšamo muke, da imaju vodu za piće i osnovne potrebštine. Prema našim analizama koje svakodnevno vršimo, morali smo od danas da promenimo raspored isključenja. Pa će građani Majdanpeka vodu imati po novom rasporedu od 6 ujutru do 10 i od 17 sati do 21 sat", rekao je Slobodna Krajić, direktor JKP 'Vodovod' Majdanpek.

Građanima Majdanpeka i sela Debeli Lug koji se takođe vodom za piće snabdeva sa istog vodozahvata, jedini spas je da što pre padne kiša kako bi se akumulacija napunila i stanje sa vodosnabdevanjem malo stabilizovalo.

(Telegraf.rs / Milica Ristić)

Video: Jako nevreme na Mokroj Gori, pao led i zabeleo sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molimo

    19. avgust 2024 | 10:38

    se i mi u centralnoj Srbiji. Topola, Arandjelovac, kisa nas stalno zaobilazi a vode nema, izvori presusuju.

  • Zivorad

    19. avgust 2024 | 09:08

    Krajnje je remember za Dodole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA