Veliku Ivankovačku bitku dostojno proslavili članovi Gipsy automoto kluba Srbije

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ova manifestacija je deo kontinuiranih napora kluba da očuva sećanje na ključne momente iz srpske istorije, i promoviše zajedništvo, patriotizam i ponos

Gipsy automoto klub Srbije danas je svečano obeležio 219 godina od Ivankovačke bitke, istorijskog događaja koji je označio prvu veliku pobedu srpskih ustanika nad Osmanskim carstvom, pod vođstvom Karađorđa.

Okupljanje članova kluba održano je na Košutnjaku, gde su se prisutni uz druženje, razgovore i tradicionalni roštilj pripremali za zajednički odmor.

Nakon okupljanja, kolona automobila se oko 16 časova uputila ka Karađorđevom parku, mestu gde se nalazi spomenik Voždu i ustanika. Članovi kluba položili su venac u znak sećanja na Karađorđa i sve karavlahe koji su dali svoje živote za slobodu Srbije.

Na ceremoniji u Karađorđevom parku, PR kluba održao je prigodan govor u čast Vožda i svih ustanika, ističući značaj ove bitke u srpskoj istoriji. "Danas se sećamo hrabrosti i odlučnosti naših predaka, koji su svojim delima postavili temelje slobodne Srbije. Naša dužnost je da se, kao potomci tih velikih ljudi, ponosno sećamo njihove borbe i prenosimo njihovu priču budućim generacijama", izjavio je PR Gipsy Automoto Kluba Srbije.

Fotografisanju se pridružila grupa mladih Srba iz Danske.

Ova manifestacija je deo kontinuiranih napora kluba da očuva sećanje na ključne momente iz srpske istorije, i promoviše zajedništvo, patriotizam i ponos među članovima i širom društva.

(Telergaf.rs)

Video: Bajkeri se takmičili u pečenju prasića kraj Kolubare: Došli i Srbi iz Kosovske Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA