Vojska Srbije angažuje dodatne kapacitete za pomoć u vodosnabdevanju

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Od sutra će, na zahtev opštine Ljubovija, jedna cisterna biti angažovana na doturu vode za stanovništvo ove opštine, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Radi ublažavanja posledica dugotrajne suše koja je izazvala nestašice vode, Vojska Srbije je angažovala dodatne kapacitete za vodosnabdevanje domaćinstava i ugroženih životinja u selima u okolini Pirota i Topole.

Jedna cisterna od juče je angažovana na doturu vode za napajanje više od 200 krava i teladi na Staroj planini u selu Vrtibog, dok su u selu Žabari u okolini Topole danas angažovani pripadnici Vojske Srbije sa autocisternom za vodu za pomoć u vodosnabdevanju ugroženih domaćinstava.

Vojska Srbije, vodosnabdevanje Foto: Vojska Srbije

Takođe, od sutra će, na zahtev opštine Ljubovija, jedna cisterna biti angažovana na doturu vode za stanovništvo ove opštine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojske Srbije je od ranije angažovana i na pružanju pomoći u vodosnabdevanju stanovništva i ugroženih životinja na teritoriji Vladimiraca, Gornjeg Milanovca, Mionice, Sjenice i na Suvoj planini, i kao i uvek do sada, biće na terenu, pratiti situaciju i, na osnovu zahteva kriznih štabova, angažovaće sve raspoložive kapacitete gde god to bude potrebno.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić i Mojsilović prisustvovali liturgiji povodom krsne slave Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA