Beograd dobija žestoku konkurenciju, oni grade šetalište za divljenje: Prijepoljci će uškoro imati promenadu

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Šetalište kraj reke Mileševke, od mosta u Vakufu do Ušća, jedno je od najčešće korišćenih poteza za šetnju i rekreaciju u gradu na Limu

Gradjevinski radnici počeli su radove na uređenju šetališta pored Milešveke do Ušća u reku Lim u centru Prijepolja. Sanacija ove lokacije činiće jedinstvenu celinu sa rekonstruisanim Parkom heroja. Za realizaciju ovog pojekta Ministarstvo turizma i omladine je opredelilo 55 miliona dinara, a lokalna samouprava dodatnih 5 miliona dinara.

Šetalište kraj reke Mileševke, od mosta u Vakufu do Ušća, jedno je od najčešće korišćenih poteza za šetnju i rekreaciju u gradu na Limu. Projektom je pažnja usmerena, najvećim delom na stvaranje prostora za igru i rekreaciju dece. Izgradiće se sportski tereni za košarku, odbojku i tenis. Postaviće se novi mobilijar, jer je postojeći uništen. U planu je i da se posade nove sadnice a drvored duž šetališta ostaće netaknut. Igradnja staze za skulpture i multifunkcionalnog amfiteatra takođe su deo ovog projekta.

Zamenik predsednika opštine Elvin Banjica kaže da je šetalište bilo u jako na loše stanje i to u delu grada koji je jedan od omiljenih Prijepoljcima. On ističe da će sanacija ove lokacije kada bude gotova činiti jedinstvenu celinu sa rekonstruisanim Parkom heroja i biti jedan od najlepših delova opštine.

– Ceo ovaj potez nalazio se u jako lošem stanju. Ovde je postojao problem da je korenje drvoreda podiglo nivo asfalta, zato je planirana ugradnja behaton kocki. Kada se god bude dešavao taj problem, ta behaton kocka će moći vrlo lako da se izvadi, da se odstrani problem i da se behaton kocke vrate u prvobitno stanje. Predviđena je izgradnja novih multifunkcionalnih sportskih terena za košarku, odbojku i tenis. U planu je i postavljanje amfiteatra. To će biti jedno mesto kulture na otvorenom, gde će se održavati koncerti, predstave i gde će svi moći da konzumiraju kulturne sadržaje. Osim toga, planirana je i ugradnja video nadzora, dečijeg mobilijara i zamena dotrajale rasvete i postavljanje nove u delovima gde je nije bilo – pojašnjava Banjica za agenciju RINA.

Kada radovi budu završeni slika Prijepolja biće u potpunosti promenjena, smatra Samra Kapur rukovodilac firme “Jonović gradnja”.

– Isti tim ljudi zadužen je za uređenje ovog šetališta koji je radio na uređenju pakra Narodnih heroja, pa se nadam da ćemo postići isti cilj i imati isti efekat na kraju. Glavni deo ovog projekta jeste uređenje šetališta i izgradnja multifunkcionalnih sportskih terena namenjenih deci – naglašala Kapur.

Rok za završetak radova je 120 dana.

(Telegraf.rs)

Video: "Važno je da se svi uključe u akciju": Džulija Hil o volonterskom radu i značaju doniranja krvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA