Još jedna reka u Srbiji presušuje! I u Majdanpeku vanredna situacija, nema ni vode za piće

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Slobodan Krajić, direktor vodovoda u Majdanpeku kaže da je stanje od juče nešto lošije nego prethodnih dana

Zbog smanjenog dotoka vode vanredna situacija na snazi je u Majdanpeku, Gornjem Milanovcu i Sjenici gde vojska doprema vodu za životinje na pašnjacima. Vojska je angažovana i u Vladimircima i u Mionici.

U Majdanpeku tek povremeno ima vode, raspoređene su tri cisterne, ali na sreću Majdanpek ima svoje rezervoare vode, pa gradska bolnica sve vreme ima vodu. Od juče je uvedena vanredna situacija i u Majdanpeku.

Slobodan Krajić, direktor vodovoda u Majdanpeku kaže za RTS da je stanje od juče nešto lošije nego prethodnih dana.

"Za sada još imamo vode po planu koji je uspostavljen - da grad ima vodu od 6 do 10 i od 14 do 18 časova. Videćemo kakav je dotok vode, inspekcija je na terenu. Ako se poveća dotok vode, biće više vode tokom dana", rekao je Krajić.

Prema njegovim rečima, Bolnica i Dom zdravlja imaju svoj rezervoar, a vrtić nije imao zahtev za dodatnom vodom, ali ako bude potrebe biće postavljeni rezervoari.

"Sela u okolini Majdanpeka takođe imaju problem sa vodom, nisu imali zahteve da se dostave cisterne, jer se snalaze iz sopstvenih bunara. Situacija je bolja u selima", naveo je Krajić.

Kiša bi popravila situaciju, ali meteorolozi kažu da se može očekivati tek sledeće nedelje.

Pored Majdanpeka, vanredna situacija proglašena je ranije i u Gornjem Milanovcu i Sjenici zbog smanjenog dotoka vode i dugotrajne suše. U Lučanima i Čačku na snazi su mere zabrane nenamenskog korišćenja vode.

(Telegraf.rs/RTS)

Video: Zbog visokih temperatura u Beogradu postavljene cisterne sa vodom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA