Grci skinuli tablice i Srbima, snimljena čitava kolona "očerupanih" vozila: To nije najgore, kazne drakonske

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 83

U zavisnosti gde se neko nepropisno parkira, moguće je čak i privremeno oduzimanje vozačke dozvole

"Skidanje tablica u Grčkoj zbog parkiranja. Mesto Perea." Ovaj potpis stoji uz pomalo zastrašujuć video čitave kolone "očerupanih" vozila koji je objavio Nenad Živojnov. Kako je i sam istakao za Telegraf.rs, "treba upozoriti naše ljude". Iako nije znao precizno koliko automobila iz ove kolone pripada Srbima, misli da su prva dva sigurno.

Nova pravila u Grčkoj šokirala su naše turiste, ali grčka policija je po tom pitanju nemilosrdna. Ako se parkirate negde gde nije dozvoljeno, na primer u blizini plaže ili šetališta, rizikujete da vam na mestu skinu tablice, a onda vas nateraju i da odrešite kesu.

Naime, u zavisnosti gde ste nepropisno parkirali, policija može da vam napiše kaznu od 40 do 80 evra. Njihovi propisi predviđaju da mogu privremeno da vam oduzmu i vozačku dozvolu, na deset dana, ali saobraćajnu zadržavaju i do dvadeset.

Ukoliko parkirate na mesto predviđeno za lica sa invaliditetom, novčani deo kazne iznosi 150 evra, a vozačka i saobraćajna vam se oduzimaju na deset dana.

Grčki policajci mogu napisati novčane kazne, ali nisu ovlašćeni da ih naplaćuju. Kazna se mora platiti u ekspozituri pošte (ELTA) ili banke u roku od 10 dana.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    14. avgust 2024 | 11:24

    Svaka im čast tako i treba primenjivati zakon,daj bože da i kod nas uvedu ta pravila da se napokon zavede malo reda po ulicama...

  • Bubamara

    14. avgust 2024 | 11:13

    To je valjda normalno?! Mi živimo u nenormalnoj državi gde se parkira ko gde hoće i čudimo se normalnosti. A to što nema mesta za parkiranje, svako ko putuje negde pored smeštaja traži i opciju za parking, osim Srba.

  • Kranp

    14. avgust 2024 | 12:39

    E pa nije vam to Bg pa mogu kuda ja hoću šta mi možeš, trebali i točkovi da vam skinu kad ste bagra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA