Otvoren konkurs za studentske stipendije Ministarstva odbrane: Evo koji su uslovi za prijavu

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

ok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2024. godine

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2024/2025. godini za 33 studenta osnovnih akademskih studija i 23 studenta master akademskih studija, koji će imati mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i osiguraju sebi radno mesto u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Studenti osnovnih akademskih studija, koji steknu uslov da postanu vojni stipendista, dobijaće mesečno 50.000 dinara, a mesečna stipendija studenata master akademskih studija iznosiće 60.000 dinara.

Отворен конкурс за студентске стипендије Министарства одбране Foto: mod.gov.rs/

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije i koji imaju državljanstvo Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije. Uslovi su i da stipendisti nisu gubili nijednu godinu tokom studija, da su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu koja je za svaku stipendiju unapred navedena.

Posle završenog školovanja, vojni stipendisti dobiće zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Batajnici, Jakovu, zatim Zucu, Pančevu, Kraljevu ili Kragujevcu.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2024. godine, a uslovi konkursa dostupni su na ovom LINKU.

(Telegraf.rs)

Video: Ministarstvo sporta dodelilo stipendije najuspešnijim srpskim sportistima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA