Vraćaju kamere da otkriju ko je podmetnuo požar: Vatrogasci treći dan gase vatru na deponiji u Bogatiću

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U JKP "Bogatić" su istakli da je policiji podneta prijavu protiv NN lica i veruju da će, s ozbirom da na deponiji postoje sigurnosne kamere, biti otkriveno ko je podmetnuo požar

Od preksinoć stanovnici Bogatića se guše u dimu neprijatnog mirisa koji se nad varošicom širi zbog požara na gradskoj deponiji. Vatrogasci treći dan neumorno gase vatru koja se iznova pojavljuje, a radnici komunalnog preduzeća od jutros mehanizacijom zatrpavaju žarište zemljom da bi zaustavili širenje dima.

- U nedelju posle 21 čas vatra je na ovoj deponiji, čija je površina 4 hektara, gorela na tri lokacije. Vatrogasci su do jutarnjih sati sa dva vozila gasili vatru, a u pomoć je pritekla i jedna ekipa iz Šapca. Međutim, juče ujutro vata je ponovo zahvatila oko 70 ari, a požar je lokalizovan u

popodnevnim časovima - rekli su u odeljenju sektora za vanredne situacije.

U JKP "Bogatić" su istakli da je policiji podneta prijavu protiv NN lica i veruju da će, s ozbirom da na deponiji postoje sigurnosne kamere, biti otkriveno ko je podmetnuo požar.

- Kućni otpad se odnosi na regionalnu deponiju, a na ovoj se odlaže krupan otpad iz domaćinstava, najviše stari nameštaj i pretpostavljamo da je požar podmetnut namerno i svesno radi sakupljanja sekundarnih sirovina - kažu u JKP u Bogatiću.

Iz odeljenja sektora za vanredne situacije u Šapcu su, zbog učestalih požara na otvorenom i velike opasnosti za imovinu i ljude, najavili pojačan nadzor i kontrolu od strane inspektora i policije na celom području Mačvanskog okruga.

- Od početka avgusta vatrogasci spasioci su imali 67 intervencija na otvorenom prostoru. Od ovog broja 41 put su gasili vatru koja je zahvatila travu i nisko rastinje. Inspektori su napisali nekoliko prekršajnih naloga zbog paljenja vatre na otvorenom, a neprestano apelujemo na stanovništvo da to ne čini - naveli su u odeljenju sektora za vanredne situacije u Šapcu i dodali da će narednih dana deponije na području Bogatića biti pod posebnim režimom nadzora i kontrole.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA