"Stalno su nas slikali i pitali imamo li klimu": Nemanja je sa devojkom pošao na more fićom starim 46 godina

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 10

Ova destinacija bila je pravi izazov jer je izbor pao na poznato letovalište u Turskoj

Dok se "mečke" kvare na 40+, jedan fićko izdržao je bez problema ceo put dugačak neverovatnih 1.870 kilometara. Mladi Nemanja Nestorović (26) iz Lajkovca nije sumnjao u svog ljubimca. Sa svojom lepšom polovinom i fićom starim 46 godina uputio se u Tursku.

- Fiću sam restaurirao pre punih pet godina i rešio da sa njom putujem po Srbiji, a kasnije i po svetu. Želeo sam da vidim kako je to bilo nekada i kako su naši stari putovali fićkom na more i u Trst po farmerice - počinje Nemanja priču za Telegraf.rs.

Sa volanom u Nemanjinim rukama ovaj miljenik mnogih starijih generacija obišao je Srbiju, Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku, Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju, Makedoniju i Grčku, međutim, ove godine odlučili su se da odu korak dalje, a izbor je pao ni više ni manje nego na Tursku.

- Ove godine želeli smo nešto još uzbudljivije - da osvojimo Tursku i tamo provedemo godišnji odmor i to na samo 1870 kilometara od Lajkovca - u Alanji.  Sve smo isplanirali brzo, i vec sutradan krenuli put Turske - priča naš sagovornik.

Kako kaže, uz dobru atmsferu, jelo, piće i prosečnu brzinu od oko 80km/ h koja je za ovog fiću starog 46 godina i više nego dovoljna, nigde nisu žurili i hteli su da uživaju u svakoj sekundi putovanja i sabiraju uspomene koje će im ostati urezane za ceo život.

- Na putu ka Turskoj izazvali smo veliku pažnju drugih prolaznika, pa su nas u svakom momentu slikali, snimali i naravno pitali "Da li imamo klimu", na šta smo uz smeh odgovarali da nemamo, ali da zaista nije vruće. Uz česte pauze i par sati sna put smo nastavljali bez bilo kakvih problema - priča Nemanja kojeg ni paklena vrućina nije sprečila u nameri da se dokopa turskog mora.

Nakon nekih trideset sati vožnje sa pauzama stigli su u Alanju, a onda ih je dočekalo pravo iznenađenje.

- Na samom ulasku iz turističkih autobusa ljudi su se oduševljavali prizoru uz uzvik "SRBIJAAAA BRAVOO" - kaže on.

"Fićko", kako Nemanja zove svog mezimca star je 46 godina dok je Nemanja mlađi tačno 20 godina. Sa svojom lepšom polovinom bez ikakvih problema otišao je i vratio se s dugog puta, a kako kaže, ne nameravaju tu da se zaustave.

- Pripremali smo se svega dva dana dok smo ga oprali i proverio samo osnovno. Brige nismo imali što se fićka tiče, ali što se tiče goriva u Turskoj jesmo, jer veći broj pumpi ne radi pa smo morali da nosimo u rezervi za svaki slucaj. Na kraju je sve proteklo odlično, a imamo u planu sledeće godine odlazak u Moskvu - objašnjava Nemanja koji je rešio da pomera granice iz godine u godinu.

S obzirom na to da je vozač kamiona, svakodnevno prelazi velike kilometraže pa je kako je rekao navikao na ovakve izazove.

- Moja devojka je put podnela odlično, uz ćaskanje i smeh, malo pauze i sna, sve je lakše i onda nastavimo put uz dobru muziku. Na moju ideju je pozitivno reagovala i odmah je prihvatila kao pravi izazov, kao i za sve u životu velika mi je podrška - zaključuje Nemanja za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Argentici električnim pogonom povampirili legendarnog fiću: Ide 80 na sat i prelazi 50 kilometara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    21. avgust 2024 | 08:57

    Bravo..

  • Red bi bilo da ode

    21. avgust 2024 | 07:49

    I oni su bili kod nas petsto godina, sramoto jedna

  • 534

    21. avgust 2024 | 08:26

    Jedino što su svi na plaži prvih 3 dana znali da ste došli fićom jer niste mogli da se ispravite i hodate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA