Nije osetio da curi plin, uključio kafe aparat, a od eksplozije odleteo krov: Slavica ostala bez muža i doma

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sada joj treba pomoć da sebi ponovo iz pepela izgradi kućicu u kojoj bi našla kakav – takav mir

Eksplozija plina iz butan boce u junu mesecu Slavicu Prćić zavila je u crno. Ništa nije slutilo na nesreću, a njenog supruga Franju, kafa koju je toliko voleo koštala ga je života.

Ne osetivši curenje plina, nesrećni čovek uključio je kafe aparat, čija je mikro varnica bila inicijalna kapisla da kuća od skoro sto kvadrata postane ruševina.

Brižljivo renovirana, porodična kuća od naboja, u Đurđinu, ušuškana, sa novim aparatima rasturena je u razornoj plinskoj eksploziji, a muž Franjo podlegao je povredama. U trenutku eksplozije, od siline udara, Slavicu je poklopio ormar, pa se od tog trenutka ne seća daljih dešavanja. Komšije su prikočile u pomoć, vatrogasci su bili brzo na mestu eksplozije, ali direktan udar za Franju je bio koban.

Dok nas sprovodi kroz razorenu kuću u kojoj je porodica Prćić živela skladnim životom poslednjih 17 godina, gušeći se u suzama, Slavica samo vrti glavom. Svojim rukama Franjo je napravio terasu, na kojoj je voleo da posedi i popije kafu. Dom u koji su tako pomno godinama ulagali svoju skromu penziju, nestao je u razornoj eksploziji u nekoliko trenutaka, pišu suboticke.rs.

Obzirom da je sve bilo zatvoreno, a velika količina plina iz butan boce koja je ispuštala na ventil, kako su joj rekli vatrogasci, dovela je do toga da su vrata i prozori izvaljeni iz štokova, krov je nestao, a nesrećna Slavica i posle mesec i po dana živi u neverici i oplakuje svog muža i dom. Sve je nestalo u trenutku.

Sad više nema ništa. Ne treba joj kuća od sto kvadrata. Kaže, ne može više ni da radi. Ali treba joj pomoć da sebi ponovo iz pepela izgradi kućicu u kojoj bi našla kakav – takav mir. Zato smo joj potrebni mi. Svako ko želi da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima može da uplati na račun koji vidite – 200-38056956-94 ili da je kontaktira na broj telefona: 064/161-1893.

(Telegraf.rs/suboticke.rs)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA