Kako podesiti tajmer na klimi da se pali i gasi sama! Postoji dugme, koje garantuje miran i dubok san!

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Neki uređaji imaju i 'sleep' funkciju koja može biti veoma korisna tokom vrućih noći

Milioni Srba imaju tajmer na klima uređaju, a majstor za Telegraf objašnjava kako da ga podesite. Postoji dugme koje garantuje miran i dubok san!

Naime, tokom velikih vrućina, pogotovo tropskih noći, građani su u nedoumici da li valja spavati sa klimom. Struka i serviseri veoma su složni po tom pitanju i upozoravaju da to nikako nije dobro. Razlozi su razni, od prehlada, pa sve do mogućih eksplozija. Međutim, mnogi ljudi ne znaju da na daljinskom upravljaču klime postoji jedno dugme koje može da ih "spasi".

Tehnologija klima uređaja neprestano se razvija, a korisnici se često suočavaju s nejasnoćama zbog različitih simbola na daljinskom upravljaču. Dok su mnogi upoznati samo s osnovnim funkcijama hlađenja i grejanja, pažljivijim pregledom dugmića možete otkriti razne opcije koje mogu biti korisne i za vaš prostor i za vaš budžet.

Funkcija koja može da reši sve vaše probleme, otkriva serviser klima u Beogradu, jeste tajmer. On omogućava da se u prostorij precizno podešava koliko dugo i s kojom jačinom će klima uređaj hladiti ili grejati.

"Ovo dugme je veoma korisno, jednostavno za korišćenje i prilagodljivo za sve. Da biste ga aktivirali, pronađite 'timer' na daljinskom upravljaču i uključite ga. Na displeju će se prikazati poslednje podešeno vreme i signal 'h'. Da biste prilagodili vreme prema svojim potrebama, ponovo pritisnite 'timer on' i postavite željeno vreme", objašnjava naš sagovornik.

Dodaje da, ako želite da podesite vreme automatskog isključivanja uređaja, treba da pritisnete dugme 'timer off' i pratite slične korake kao kod podešavanja vremena uključivanja.

"Daljinski će prikazivati poslednje automatski podešeno vreme i signal 'h'. Da biste postavili vreme isključivanja, ponovo pritisnite 'timer off' i prilagodite željeno vreme", naglašava serviser.

Takođe, neki uređaji imaju i 'sleep' funkciju koja može biti veoma korisna tokom vrućih noći, dodaje naš sagovornik.

"Sleep mode na klimi postepeno smanjuje temperaturu tokom noći. Kada aktivirate ovu opciju, klima će automatski smanjivati temperaturu u prostoriji kako bi se uskladila s vašim snom. Svakog sata temperatura će se povećavati za 0.5-1 stepen, sve do maksimalnog povećanja od 3 stepena", objašnjava naš sagovornik.

Međutim, upozorava da bi trebalo izbegavati korišćenje klime tokom spavanja, čak i u režimu 'sleep', ako je uređaj u spavaćoj sobi. "Ako se klima nalazi u spavaćoj sobi, najbolje je da je ne uključujete uveče. To nije zdravo; umesto toga, bolje je da prethodno rashladite prostoriju pre nego što legnete da spavate. Ako je klima, međutim, smeštena u hodniku, ova funkcija može biti vrlo korisna", naglašava on.

Osim toga, naš sagovornik je otkrio još jednu značajnu prednost režima 'sleep'.

"Ovaj režim rada klime može smanjiti potrošnju energije, što će vam uštedeti novac. Tokom 'sleep' moda, klima uređaj radi na nižoj brzini i sa manjom snagom, postepeno snižavajući temperaturu u prostoriji", objašnjava on.

Iako mnoge opcije mogu zbuniti korisnike, on dodaje da će, kada ih savladate, ove funkcije biti izuzetno korisne i doprineti vašem zadovoljstvu.

(Telegraf.rs)

Video: Zbog 1 aparata koji svi koristimo može da bukne ceo stan! Važan apel vatrogasne jedinice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    12. avgust 2024 | 18:17

    Mnogo gluposti navede ovaj "majstor". Rashladiti prostoriju pre spavanja i ugasiti klimu. Pri dnevnoj temperaturi od 36c, temperatura zida je preko 28c. To znači nekoliko desetina kvadrata radijatora. Koji za pola sata podižu temperaturu u prostoriji na 27,5c. Spava li taj majstor na temperaturi 27,5c?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA