Milićević posetio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore u Svrljigu

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dodao je da mu je posebno drago što u ovim kampovima učestvuju i deca sa Kosova i Metohije i što imaju priliku da se druže i povezuju sa svojim vršnjacima i sunarodnicima iz cele Evrope

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je u subotu letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore koji se održava u Svrljigu.

Milićević se zahvalio deci koja su iz dijaspore i regiona došla u kamp u Svrljigu, a posebno je pozdravio mališane koji su došli s Kosova i Metohije.

"Ministarstvo koje vodim finansiralo je ove godine organizaciju ukupno 22 kampa za mlade iz dijaspore i regiona, a kroz ove kampove do kraja leta proći će oko 5000 mališana. Deci koja dolaze iz dijaspore i regiona ja nikada u Srbiji ne poželim dobrodošlicu, jer ona ovde nisu gosti. Svi oni su u Srbiji svoji na svome, i svi oni su ovde kod svoje kuće", istakao je Milićević.

Dodao je da mu je posebno drago što u ovim kampovima učestvuju i deca sa Kosova i Metohije i što imaju priliku da se druže i povezuju sa svojim vršnjacima i sunarodnicima iz cele Evrope.

Posebno je zahvalio organizatorima kampa u Svrljigu što je u kampu u Svrljigu sigurno najpoznatije dete sa Kosmeta, Pavlina Radovanović.

"Pozivam sve vas da, kao što ćete večeras burno pozdraviti i podržati Pavlinu, istom snagom i emocijom uvek budete uz svako naše dete sa Kosova i Metohije. Naš narod u južnoj pokrajini mora da zna da nikad neće biti sam i ostavljen i da će kako država Srbija, tako i svaki Srbin gde god on živeo, uvek brinuti i čuvati sunarodnike koji trenutno trpe najveće zulume Kurtijevog režima", istakao je ministar Milićević.

Mladi članovi kulturno-umetničkih društava iz više zemalja sinoć su u svojim nošnjama prošetali kroz centar Svrljiga i odigrali splet narodnih kola i igara.

(Telegraf.rs)

Video: Odgovori su jednostavni da bi se deca manje bavila prepisivanjem: Polaganje Male mature

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA