Simulator u Zrenjaninu na Danima piva: Ciljna grupa Agencije za bezbednost saobraćaja su mladi

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Posetioci mogu da voze automobil kompjuterski i da stave 'pijane naočare', te da vide u tim uslovima kako mogu da reaguju“, kazao je Milan Srdić

Ciljna grupa aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja su mladi, rekao je danas predstavnik Agencije Milan Srdić, tokom učešća na manifestaciji Dani piva u Zrenjaninu.

"Kroz prisutnost na svim festivalima u državi, mi želimo da utičemo na mlade. Letnji su meseci i povećana je stopa saobraćajnih nezgoda, pa imamo i kampanju 'Vozi odmoran' gde apelujemo na vozače da prave pauze na svaka dva sata“, rekao je Srdić za Tanjug.

On je dodao da kroz promotivno-edukativne aktivnosti mladi treba da uvide važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

"Ovde smo sa simulatorom koji simulira vožnju u alkoholisanom stanju. Posetioci mogu da voze automobil kompjuterski i da stave 'pijane naočare', te da vide u tim uslovima kako mogu da reaguju“, kazao je Srdić.

Načelnik odeljenja saobraćajne policije u Zrenjaninu Marko Škorić rekao je da je u Zrenjaninu u toku manifestacije „Dani piva“ pojačana kontrola u saobraćaju.

"Poseban akcenat stavili smo na otkrivanje najtežih saobraćajnih prekršaja. Svakako ćemo u ovoj godini preduzimati i dalje preventivne aktivnosti koje su usmerene na bezbedno učestvovanje u saobraćaju, pre svega mladih i dece“, rekao je Škorić za Tanjug.

Škorić je istakao i da "kada čuvate sebe u saobraćaju, čuvate i druge".

Akcija u Zrenjaninu sprovedena je u saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije i Apatinskom pivarom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tinejdžerka sa probnom dozvolom vozila 116,7 km/h na delu puta gde je ograničenje brzine 45 km/h

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA