Gašić na VMA zahvalio lekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Načelnik Instituta pukovnik prof. dr Dejan Kostić predstavio je ministru odbrane kapacitete Instituta

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Institut za radiologiju Vojnomedicinske akademije i zahvalio pripadnicima vojnog zdravstva, lekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu i trudu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je zaposlenima u toj instituciji zahvalio i na tome što na najbolji način vode računa o nečemu najvrednijem - zdravlju ljudi.

"Podatak da je samo u prvoj polovini tekuće godine urađeno skoro 55.000 radioloških procedura govori o značaju vojnog zdravstvenog sistema za vojne, ali i za civilne osiguranike. Uveren sam da će VMA nastaviti da i ubuduće pruža najbolju zdravstvenu zaštitu pacijentima i da će zadržati ugled jedne od najrespektabilnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji, ali i u regionu", rekao je ministar Gašić.

Dodao je da građani imaju veliko poverenje u VMA.

Načelnik Instituta pukovnik prof. dr Dejan Kostić predstavio je ministru odbrane kapacitete Instituta, koji pruža usluge iz oblasti radiološke dijagnostike, interventne radiologije i radioterapije po svetskim standardima, kako za potrebe VMA, tako i za potrebe pacijenata iz drugih zdravstvenih ustanova, kao i opremu i skenere koji se koriste u Institutu.

Ministar Gašić obišao je Odeljenje za magnetnu rezonancu i kompjuterizovanu radiologiju i Odeljenje za radioterapiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Preventivni pregledi na VMA i u Vojnim bolnicama: Mogu svi zainteresovani da se prijave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoka

    10. avgust 2024 | 18:56

    Pitam se koliko je zdravstvenih radnika otišlo iz zemlje u poslednjih desetak godina, neće imati ko da nas leci. A od hvala zdravstveni radnici nemaju ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA