Srbija nije oklevala na poziv za pomoć! Evo kako se makedonski MUP odužio našim herojima

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iz MUP-a Srbije poslali su veoma važnu i snažnu poruku uz sliku plakete

U znak zahvalnosti, srpski hrabri piloti su od makedonskog MUP-a dobili plaketu kao simbol prijateljstva i uzajamne podrške, nakon što je MUP Srbije među prvima reagovao na poziv za pomoć zbog velikih požara koji su sredinom jula pogodili ovu zemlju.

"Srbija nije oklevala, na poziv za pomoć, MUP Srbije je regaovao među prvima i poslali naš Ka-32 helikopter da stane rame uz rame sa makedonskim snagama", saopštili su iz MUP-a.

Tokom celog jula i početkom avgusta, naši piloti iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije neumorno su se borili protiv vatrene stihije, leteći po 6-7 sati dnevno i izbacivši preko 350 tona vode.

"Oblasti Štipa, Kozjaka, Delčeva i Ohrida sada su pod kontrolom zahvaljujući zajedničkim naporima. U znak zahvalnosti, naši hrabri piloti su od makedonskog MUP-a dobili plaketu kao simbol prijateljstva i uzajamne podrške. Ovo je više od obične misije – ovo je znak solidarnosti i prijateljstva koje prevazilazi granice", dodali su.

Na kraju saopštenja iz MUP-a Srbije poslali su veoma važnu i snažnu poruku uz sliku plakete.

"Zajedno činimo region jačim i sigurnijim", poručili su.

(Telegraf.rs)

Video: Borba sa vatrenom stihijom: Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP gase požare u Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA