Zbog kvara na mreži, voz stajao 4 sata u tunelu: U vagonima bilo 75 putnika, oglasila se Infrastruktura

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Tridesetak putnika je samoinicijativno napustilo voz uprkos protivljenju železničkog osoblja

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ danas u 10.40 sati izvukle su kompoziciju BG Voza iz tunela "Stadion", na pruzi Beograd Centar – Rakovica, koja je stajala zbog kvara na kontaktnoj mreži i prevezle je do železničke stanice Beograd Centar, potvrđeno je za Telegraf. Kompozicija BG Voza u 10.50 sati stigla je u železničku stanicu Beograd Centar.

Kako navode iz Infrastrukture, u toku su radovi na popravci kontaktne mreže na ovom delu pruge.

"Železnički saobraćaj se zbog radova odvija samo po jednom, desnom koloseku ove pruge, što prouzrokuje znatna zakašnjenja vozova na relaciji Beograd Centar – Rakovica. Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije maksimalno su angažovane da kvar na kontaktnoj mreži na ovom delu pruge bude što pre otklonjen i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova", dodaje se.

U tunelu „Stadion“, na pruzi Beograd Centar – Rakovica, zbog kvara na kontaktnoj mreži stajao je putnički BG Voz koji je saobraćao između Resnika i Ovče. Voz je stajao jutros od 6.10 sati.

Prema podacima „Srbijavoza“, u ovom BG Vozu bilo je ukupno 75 putnika, od kojih je njih tridesetak samovoljno napustilo voz, uprkos protivljenju železničkog osoblja u vozu. Bezbednost ljudi u železničkoj garnituri nije bila ugrožena.

"Infrastruktura železnice Srbije izvinjava se putnicima i korisnicima usluga", zaključuju.

(Telegraf.rs)

Video: Reka Umnogat je nešto najlepše što smo videli do sada: Mesto koje ostavlja bez daha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. avgust 2024 | 12:30

    Pa dokle vise

  • Даросава

    9. avgust 2024 | 12:21

    Па пешке су тај пут могли прећи за један сат и тридесет минута. Није се покварила контактна мрежа у тунелу. Прво су требали воз исчупати из тунела па онда искључити струју. Па није ваљда да се на толикој раздаљини налази само једна трафо станица!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA