Čuveni španski hirurg ponovo operiše u Srbiji! Lončar: Drago mi je što smo obnovili saradnju, napravićemo plan

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Čuveni hirurg ponovo boravi u Srbiji kako oko izvođenja zahtevnih intervencija u oblasti spinalne hirurgije kod pedijatrijskih pacijenata.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa čuvenim španskim spinalnim hirurgom profesorom dr Norbertom Venturom, sa kojim je obnovljena saradnja i koji ponovo u Srbiji boravi povodom izvođenja zahtevnih intervencija u oblasti spinalne hirurgije kod pedijatrijskih pacijenata.

​Profesor Ventura boraviće u Srbiji narednih pet dana i planirano je da za to vreme u Univerzitetskom kliničkom centru Кragujevac obavi minimum tri intervencije kod pacijenata sa ozbiljnim deformitetom kičme.

Ministarstsvo zdravlja Foto: Ministarstsvo zdravlja

- Izuzetno mi je drago što smo obavili saradnju sa svetski priznatim stručnjakom kakav je profesor Ventura i što će on ponovo biti na raspolaganju našim pacijentima, ali ne samo njima, već i našim mladim lekarima, jer sam tražio od profesora Venture da napravi plan rada i obuke naših mladih lekara, koji bi se u budućnosti razvijali pod njegovim nadzorom i kako bi Srbija potencijalno postala regionalni centar za spinalnu hirurgiju, istakao je ministar Lončar ovom prilikom.

Profesor Ventura se saglasio sa ovim predlogom, dodajući da buduća saradnja može da se proširi i na adultne pacijente.

Angažovanje profesora Venture finansirano je sredstvima Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda, koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Lončar: Ovo je borba za budućnost! Velika konferencija o VTO "Put do novog života"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA