Detaljan raspored za narednu školsku godinu: Predviđena četiri raspusta za učenike

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Naravno, da bi slika bila potpuna, ne smemo zanemariti državne i verske praznike

U školskom kalendaru za predstojeću godinu, Ministarstvo prosvete je navelo da će u školske klupe sesti drugog septembra, ali i da će učenici imati četiri raspusta - jesenji, zimski, prolećni i letnji.

Prema rasporedu, prvo polugodište se završava u petak, 27. decembra, dok će drugo početi skoro mesec dana kasnije, 20. januara naredne godine.

Odmor za đake, prvo je planiran za Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. i 12. novembra, a kako se to spaja sa vikendom, zapravo će imati četiri slobodna dana.

Osnovna škola đaci Foto: Shutterstock

Zimski raspust će početi u ponedeljak, 30. decembra i trajaće do petka 17. januara. Takođe, đaci će imati i prolećni raspust od srede 16. aprila do ponedeljka 21. aprila.

Po pogledu završetka školske godine, u pitanju su različiti datumi. Za osnovce se škola završava 13. juna, dok će srednjoškolci nedelju dana duže biti u klupama, do 20. juna.

Maturanti imaju drugačiji datum. Učenici osmih razreda završavaju nastavu 30. maja, kao i učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola. Ipak, maturanti gimnazija 7 dana ranije odnosno 23. maja.

Naravno, da bi slika bila potpuna, ne smemo zanemariti državne i verske praznike.

Kalendar možete pronaći i detaljno pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA