Roditelji ga ostavili, a sad pobedio smrt: Srpski lekari spasili mališana od 15 meseci koji je imao šećer 30

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Kako dalje saznajemo, u pitanju je beba iz hraniteljske porodice

Bebu staru 15 meseci pre nekoliko dana doneli su na Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić", koja je bila u komi zbog visokog šećera. Mališan je imao šećer 30, i njegovo stanje je bilo izuzetno loše. Naporima lekara, on više nije u životnoj opasnosti, saznaje Telegraf.rs.

Kako dalje saznajemo, u pitanju je beba iz hraniteljske porodice.

U emisiji "Zdravo sa Ivanom" direktor Instituta za majku i dete prof.dr Vladislav Vukomanović ispričao je da je u bolnicu donešena beba sa šećerom koji je praktično bio nemerljiv, te da je dete pokazalo izuzetnu snagu, uprkos ozbiljnom problemu.

Zdravo sa Ivanom prof.dr Vladislav Vukomanović Foto: Telegraf

- Primili smo dete koje ima šećernu bolest, upalo je u komu jer ima šećer. Niko nije znao da dete ima šećer, tražilo je malo više vode da pije, imalo je lošiji apetit. Ovo dete je primljeno u komi, nedostajala mu je tečnost, šećer je bio preko 20, 30, nemerljiv. Uslovi apslutno, koji bez lečenja vode ka smrtnom ishodu. Na sreću, naša dežurna ekipa je primenila protokol koji se inače koristi u takvim stanjima, dete je malo, oparavak je spor, ali dostižan i očekujemo da će biti dobro, ispričao je profesor Vukamović u emisiji Zdravo sa Ivanom.

Kako Telegraf.rs saznaje, mališan se uspešno oporavlja.

- Krenuo je da prima insulin, prešlo je na odeljenje intenzivne nege. Dobar je sada, biće to dobro. Ono što treba u budućnosti, da dobija insulin redovno, da uzima određenu hranu, jer to će mu biti terapija za ceo život, potvrdio je za Telegraf.rs profesor Vukomanović.

(Telegraf.rs)

Video: Da li sindrom iznenadne smrti kod dece ipak šalje neki signal i da li se može sprečiti?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    6. avgust 2024 | 12:52

    Kakvi su to hranitelji kojima dete zamalo umre? Ima li nekih da znaju šta rade?

  • Zika

    6. avgust 2024 | 14:25

    Hvala bogu, pa je dete dobro. Utrkavaju se zbog para a ne brinu o deci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA