Apel za sugrađane sa KiM! Društvenim mrežama kruže nove prevare: Ovo nikako nemojte da radite

 
Ekipa Srbije
Ekipa Srbije
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Građanima se savetuje da odbiju bilo kakvu ponudu u kojoj nepoznata lica traže brojeve bankovnih računa i lične podatke i da ukoliko im stigne takva ponuda odmah obaveste najbližu policijsku stanicu

Tužilaštvo tzv. Kosova, Odelenje u Kosovskoj Mitrovici, uputilo je savet građanima u regionu severnih opština da ne nasedaju na prevare koje se putem društvenih mreža šire na tom području Kosova i Metohije.

U poslednjih nekoliko dana brojni prevaranti preko društvenih mreža traže od građana na ime navodne dobiti ili različitih usluga brojeve bankovnih računa sa ličnim podacima.

Građanima se savetuje da odbiju bilo kakvu ponudu u kojoj nepoznata lica traže brojeve bankovnih računa i lične podatke i da ukoliko im stigne takva ponuda odmah obaveste najbližu policijsku stanicu.

- Apelujemo na sve građane koji su primili ovakve zahteve i na one koji su dali lične podatke i podatke o bankovnom računu ili su već oštećeni, da se jave u najbližu policijsku stanicu svog prebivališta da daju izjavu kao oštećeni u svojstvu svedoka - stoji u objavi.

(Telegraf.rs/N.Z.)

Video: U Pasjanu počeo protest zbog hapšenja petorice Srba, traže zaštitu Kfora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA