Nedić: Pripadnici helikopterske jedinice MUP-a uspešno lokalizovali požar u rejonu Raške

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nedić je naglasio da je danas slava svih pilota i avijacije Sveti Ilija - Ilindan, a da je članovi Helikopterske jedinice proslavljaju radno

Komandant helikopterske jedinice MUP Nenad Nedić rekao je danas da su pripadnici te jedinici u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a uspešno lokalizovali i stavili pod kontrolu požar u rejonu Raške kod manastira Gradac kao i požar u Kozjaku u rejonu manastira Prohor Pčinjski.

"Helikopteri Super Puma i Kamov Ka 32 gasili su požar u rejonu Raške u blizini manastira Gradac i ukupno izbacili 130 tona vode. Na drugoj lokaciji helikopter Bell 212 gasio je požar u rejonu manastira Prohor Pčinjski i ukupno je izbacio 14 tona vode. Oba pozara su uspešno lokalizovana i stavljena pod kontrolu", izjavio je Nedić za Tanjug.

On je dodao da pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije već tri dana gase požar na prostoru Severne Makedonije, gde pomažu vlastima te zemlje u borbi protiv velikih šumskih požara.

"Prvog dana su izvršavali zadatke u rejonu opštine Sveti Nikola, u centralnom delu zemlje, gde su pripadnici Helikopterske jedinice ukupno izbacili 20 tona vode", rekao je Nedić.

Nedić naglašava da su juče zajedno sa pripadnicima Makedonske helikopterske jedinice i vatrogasaca uspeli da ugase požar u ataru opštine Staro Nagoričane, blizu graničnog prelaza Prohor Pčinjski i da je na tom prostoru izbačeno oko 29 tona vode.

"Danas, u saradnji sa helikopterima makedonske vojske i policije gasimo požar u rejonu opštine Probištip na istoku zemlje", naveo je Nedić.

Nedić je naglasio da je danas slava svih pilota i avijacije Sveti Ilija - Ilindan, a da je članovi Helikopterske jedinice proslavljaju radno.

Požar u Kozjaku, u blizini manastira Prohor Pčinjski proširio se iz Severne Makedonije.

Požarom je bilo zahvaćeno oko 150 hektara, a kao podrška vatrogascima-spasiocima bio je angažovan helikopter Helikopterske jedinice "Bell 212".

Požar u mestu Gradac kod Raške je zahvatio površinu od oko 40 hektara borove šume i 40 hektara niskog rastinja i livada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Panika u Užicu, iscureo gas pa nastao požar: Plamen kod nekadašnje fabrike Cvete Dabić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA