Kragujevac obezbedio besplatne udžbenike za 1.600 prvaka

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Besplatne udžbenike će dobiti 1.600 učenika prvog razreda upisanih u javne osnovne škole na teritoriji grada

Za 1.600 učenika prvog razreda, Grad Kragujevac obezbediće besplatne udžbenike. Prvaci će dobiti čitanku, bukvar, udžbenike za matematiku, strani jezik, prirodu i društvo i prateće radne listove.

Gradsko veće donelo je sredinom jula zaključak o obezbeđivanju obaveznih udžbenika za učenike prvog razreda za predstojeću školsku godinu.

Besplatne udžbenike će dobiti 1.600 učenika prvog razreda upisanih u javne osnovne škole na teritoriji grada, piše InfoKG.

Komplet se sastoji od čitanke, bukvara, udžbenika za matematiku, strani jezik, prirodu i društvo i pratećih radnih listova.

- Udžbenici koji se raspodele učenicima prvog razreda, izuzev pratećih radnih sveski, odnosno listova, po završetku prvog razreda vraćaju se školi, koja roditelju daje pisanu potvrdu da je udžbenik vraćen, odnosno pisano obaveštenje da je u obavezi da izvrši naknadu štete, sa naznačenom visinom sredstava koji je dužan da uplati u određenom roku na navedeni račun, u slučaju da nije u mogućnosti da vrati udžbenik - navodi se u zaključku Gradskog veća.

(Telegraf.rs)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA