Lokalizovani požari kod Bujanovca i na planini Stol kod Bora: Vatrom je bilo zahvaćeno oko 150 hektara

 
T. U.
T. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice lokalizovali su večeras požar u mestu Kozjak kod Bujanovca, dok su vatrogasci-spasioci lokalizovali i požar na planini Stol kod Bora, saopštio je MUP.

Na gašenju požara u Kozjaku, u blizini manastira Prohor Pčinjski, koji se iz Severne Makedonije proširio na teritoriju Srbije, danas su bila angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa osam vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Niš, Leskovac, Pirot i Beograda.

Požarom je bilo zahvaćeno oko 150 hektara, a kao podrška vatrogascima-spasiocima bio je angažovan helikopter Helikopterske jedinice „Bell 212“.

Na intervenciji gašenja požara u ataru sela Luka kod Bora, koji je na nepristupačnom terenu zahvatio nisko rastinje na površini od oko 200 hektara, danas je bio angažovan 31 vatrogasac-spasilac sa 12 vozila iz vatrogasno spasilačkih jedinica Bor, Zaječar, Požarevac, Zrenjanin, Sremska Mitrovica i Novi Sad, kao i dva pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS sa vozilom.

Vatrogasci-spasioci rade na likvidaciji ovih požara, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak požara koji bukti u Hrvatskoj: Vatrogasci ipak uspeli da ga stave pod kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA