Đurić: Novi Sad nastavlja da pruža stambenu podršku građanima

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kako je dodao, u toku je izgradnja lamele 3 čiji se završetak očekuje početkom 2025. godine

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je danas sa članicom Gradskog veća Mirom Radenović Bojić ključeve porodicama koje su dobile mogućnost kupovine stana putem Konkursa za prodaju stanova po neprofitnim uslovima.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, stanovi se nalazi u Ulici somborska rampa br. 20 u lameli 5 (ranije ulica Momčila Tapavice bb).

Prethodno je u maju, po istom konkursu za tu lamelu, predato na korišćenje izabranim korisnicima pet stanova za petočlano domaćinstvo, dok je danas obavljena primopredaja poseda za preostalih 20 stanova za dvočlano, tročlano i četvoročlano domaćinstvo.

Đurić je tom prilikom rekao da je u proteklih pet godina sprovedeno četiri konkursa za prodaju stanova po neprofitnim uslovima i da je do sada na taj način prodato 55 stanova - 26 u Kisačkoj ulici, pet u Novom Sadu na više lokacija i 24 stana u lameli šest u Ulici Momčila Tapavice bb.

"Danas smo se ovde okupili povodom okončanog konkursa za prodaju još 25 stanova po neprofitnim uslovima u lameli 5 na lokalitetu Momčila Tapavice bb, od kojih je pet već useljeno. Ono što će obradovati sve naše sugrađane koji su zainteresovani za kupovinu stanova pod ovim povoljnim uslovima, jeste to što Grad Novi Sad putem Stambene agencije, na istoj ovoj lokaciji gradi još 150 stanova u dve lamele, sa po 75 stanova", rekao je Đurić.

Kako je dodao, u toku je izgradnja lamele 3 čiji se završetak očekuje početkom 2025. godine.

"Specifično za ovu lamelu je to što će ovog puta biti omogućena i kupovina stana za jednočlano domaćinstvo. Tu se ne zaustavljamo, već ćemo odmah po okončanju tog projekta, pristupiti izgradnji lamele 4", kazao je Đurić i pohvalio zalaganje zaposlenih u Gradskoj upravi za imovinu i u Stambenoj agenciji Grada Novog Sada prilikom realizacije tog projekta.

Kako se u saopštenju navodi, projektom izgradnje objekata na nekada nazvanom lokalitetu Momčila Tapavice bb, odnosno danas u Ulici somborska rampa, planirana je izgradnja objekata ukupne bruto površine 14.682 kvadratnih metara, odnosno 200 stanova namenjenih za socijalno stanovanje od jednočlanog do višečlanog domaćinstva.

Cena metra kvadratnog u lameli broj 5 iznosila je 116 hiljada dinara, a plaćanje je omogućeno u celosti ili na rate, najviše do 240 mesečnih rata.

Zakonom je propisano ograničenje u raspolaganju, a Grad upisuje hipoteku na stanovima do konačne isplate.

(Kraj) avu/lol

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đurić: Zamenićemo vozila novim koja su 100 odsto bez emisije štetnih gasova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA