Hitno upozorenje za Užičane: Radovi na miniranju u kanjonu se nastavljaju, strogo zabranjen prolaz pešacima

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Radovi na izgradnji obilaznice odvijaće se bez prekida u naredne tri godine

Radovi na uklanjanju stenske mase u kanjonu reke Đetinje, koji se odvijaju u sklopu izgradnje buduće obilaznice, trajaće i u naredna dva meseca, pa će i deo kanjona za posetioce biti zatvoren u tom periodu. Kako ističe Predrag Gavović pomoćnik gradonačelnice Užica, takva odluka, doneta je u dogovoru sa izvođačem radova.

- Krajem juna data je saglasnost na zatvaranje staze, ali radovi nisu izvedeni do 1. avgusta, što je bio prvobitni rok. Izlaskom na lice mesta i posle nekoliko sastanaka sa izvođačem radova, utvrđeno je da su se radovi značajno intezivirali i poširili i da je potrebno da se ukloni stenska masa u dužini od oko 300 metara. U toku su radovi na miniranju, o čemu redovno izveštavamo javnost, tako da ćemo morati da izvođaču radova produžimo rok i oni će se odvijati u naredna dva meseca. To će se u narednom perodu odraziti i na korišćenje staze u kaanjonu. Staza se ne može koristiti i ja apelujem na građane da zabrane koje su istaknute duž staze poštuju zbog bezbednosti - ističe Gavović.

On je sugrađanima uputio molbu da ne uklanjaju postavljene barijere, što se dešavalo u prethodnom periodu. Napominje, to je isključivo zbog njihove bezbednosti a njihova bezbednost i izvođaču i gradu na prvom je mestu.

Prema rečima Gavovća, radovi na izgradnji obilaznice odvijaće se bez prekida u naredne tri godine, pa će se u narednom periodu naći i adekvatno rešenje za bezbedno korišćenje staze u kanjonu reke Đetinje.

„Stapark” će, podseća Gavović, raditi tokom cele sezone i do njega se može doći alternativnim putnim pravcima preko Stapara.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić: Kina jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA