Ukinuta vanredna situacija u Priboju proglašena početkom jula: Jako nevreme oštetilo skoro sve lokalne puteve

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Opštinski Štab za vanredne sitaucije, doneo je i Odluku o preduzimanju neophodnih mera zaštite i spasavanja na neutralisanju zaostalih ubojnih sredstava još tokom NATO agresije, na lokacijama Jarmovac i Lunići

Obilne padavine i bujica, početkom jula, nanele su velike štete seoskom području opštine Priboj, pogotovu u mesnim zajednicama Banja, Kratovo, Mažići i Bučje, pogotovu na putnoj infrastrukturi, što je bio i razlog da se 9. jula uvede vanredna situacija u ovom delu pribojske opštine.

Tokom prošle sedmice, obilne padavine zadesile su deo MZ Krajčinovići,kada je po podne, za pola sata bujica, u dolini Poblaćnice, u blizini Crkve u Poblaću, na opštinski put nanela oko 300 kubika zemlje, šuta i granja, pa je saobraćaj na ovom putnom pravcu, bio kratko u prekidu, jer se ovde zaista brzo intervenisalo i nije stvoren veći problem.

- Situacija se u međuvremenu poboljšala i normalizovala, jer je JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, uz angažovanje podizvođača, već saniralo preko 70 odsto oštećenh puteva u ovim selima. I dalje se radi prema prioritetima, a većih nepogoda u međuvremenu nije bilo, pa su se stekli uslovi da Štab za vanredne situacije opštine Priboj, na sednici održanoj 31.jula, predloži predsedniku Opštine, da ukine vanrednu situaiciju u navedenom delu Opštine Priboj, saopšteno je za RINU u Štabu za vanredne situacije.

Opštinski Štab za vanredne sitaucije, doneo je i Odluku o preduzimanju neophodnih mera zaštite i spasavanja na neutralisanju zaostalih ubojnih sredstava još tokom NATO agresije, na lokacijama Jarmovac i Lunići.

- Posao će, uz asistenciju MUP-a Srbije, odraditi stručne i spcijalističke držvne ekipe, a lokalna samouprva, preko svojih javnih preduzeća, daće logističku podršku u vidu neophodnog materijala, potrebne mehanizacije i smeštaja za ljudstvo. O vremenu i načinu neutralisanja ovih zaostalih ubojnih sredstava, javnost Priboja biće na vreme informisana, poručuju iz Štaba za vanredne situacije.

(Telegraf.rs)

Video: Stravičan snimak ljudi zarobljenih u autu ispod poplavljenog nadvožnjaka u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA