Kad se Vladimir provoza Vranjem ceo grad se okreće za njim: Njegova mašina veća je faca i od lambordžinija

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

On ističe da je njegov otac ovaj “Stojadina” kompletno restaurirao, ali da je u potpunosti zadržao njegovu originalnost.

Kad god osamnaestogodišnji Vladimir Trajković krene da se provoza ulicama Vranja u svojoj Zastavi 101, čiji krov krasi dečji bazen u obliku flaminga, za njim se okrene i staro i mlado. Tada mnogi upere prst u njegovom pravcu uzvikujući “Gledajte dečko vozi “Stojadina! ”.

Kako prenosi Jugmedia, u takvim trenucima deca oduševljena priređenim prizorom su najglasnija. Vladimir priredi svojim sugrađanima pravu atrakciju i kada se zajedno sa bratom blizancem voze u njihovom “fići” proizvedenom ‘65. godine. Ova dva automobila poklonio im je otac koji naprosto obožava oldtajmere. Na njegovu inicijativu je kupljena i “Zastava 101”. On je to dugo držao u tajnosti od svoje supruge koja je bila protiv toga da se novac koji su mukotrpno zaradili troši na tako nešto.

- Otac je prvo nama rekao da je kupio “Stojadina”. Tada smo obećali da nećemo reći majci i ćutali smo sve dok on sam to nije uradio. Majka je i tada bila protiv te kupovine, ali tu više ništa nije mogla da uradi - priča Vladimir.

On ističe da je njegov otac ovaj “Stojadina” kompletno restaurirao, ali da je u potpunosti zadržao njegovu originalnost.

- Malo je pojačan motor kako bi mogli ovo vozilo da vozimo današnjim sobraćajnicama, a umesto četvorostepenog menjača je postavljen petostepeni - kaže Vladimir.

Trajkovići su članovi vranjskog Oldtajmer kluba i sa njima redovno posećuju važne skupove starih automobila u zemlji i inostranstvu. Na ove manifestacije više vole da odlaze popularnim “Stojadinom” jer ima više mesta u njemu za razliku od fiće. I dok se sa njim kreću poznatim i nepoznatim savremenim drumovima uvek su atrakcija za ljubitelje starih automobila koji redovno zastanu da se sa njima sliakaju i kamerom zabeleže izgled njihovog automobila.

- Jednom prilikom dok smo se vozili prema Vranjskoj banji

On ističe da su na oldajmer skupovima imali više uspeha sa “fićom” zato što je u očima posetilaca i organizatora veći “šmeker” od “Stojadina”.

Oldajmere mladih Trajkovića pogotovo obožavaju njihovi drugovi iz Beograda koji kad god dođu kod njih ne propuste priliku da se provozaju i uživaju u vožnji.

Naš sagovornik obožava reli trke starih automobila i planira da pohađa obuku za to. Kaže da će to najverovatnije imati priliku da uradi u Sloveniji gde namerava da studira Fakultet informatičkih nauka.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda kuća Tamare Milutinović za svadbu: Oldtajmer u dvorištu čeka mladence

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA