Grom mu prepolovio stado: Milošu sa Zlatara nevreme pričinilo ogromnu štetu

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Setili su se domaćini oluje tokom dana, pa i jedne munje, za koju su mislili da je udarila negde baš blizu, a koja im je i usmrtila stado

Stado ovaca Miloša Džambasevića iz Amzića kod Nove Varoši, manje je za četiri ovce i dva odrasla jagnjeta, koji su se usled prošlonedeljne oluje skrili ispod stabla divlje kruške, u koju je "gađala" munja, pa ih usmrtila.

Ovce su na ispaši, priča nam domaćin, bile u zagradi nedaleko od kuće, a da je "manjak" stada primetili su tek uveče, kada su ovce hteli da zatvore u štalu.

- Supruga ih je namirivala, pa primetila da nisu sve na broju, pozvala je i mene, odmah smo ustanovili da nedostaju njih četiri i dvoje jagnjadi, pa smo prvo pomislili da su preskočile žicu i odvojile se od ostatka stada, ali da je sreće, bilo bi tako - kaže domaćin.

Krenuli su u potragu za njima, kažu, bio je već pao prvi sumrak, ali nedaleko od početka zagrade, naišli su na njih, ali sve su bile uginule. Odmah su shvatili da ih je ubio grom.

- Sve su se skrile, verovatno od kiše, ispod jedne "divljake", u koju je baš udario grom, i ubio i njih. Nismo verovali šta vidimo očima, bilo je dosta teško - pričaju nam Džambasevići.

Setili su se oluje tokom dana, pa i jedne munje, za koju su mislili da je udarila negde baš blizu, a koja im je upravo i usmrtila stado. Pored štete u štali, ostavila je posledice i u kući, jer im je usled udara došlo do problema i na električnim uređajima.

I domaćin je, kaže, od mesta udara u tom trenurku bio udaljen oko stotinak metara, ali otkriva, nije ni pomislio šta može da bude.

Četiri uginule ovce bile su mu umatičene, nedavno ih je kupio, pa se nada da će mu lokalna samouprava pomoći u nadoknadi štete.

Sreća je, zaključuju supružnici Džambasević, te ostatak stada nije bio zajedno sa njih šestoro, inače bi ostali i bez njih.

(Telegraf.rs)

Video: Dečak sa Drine sam sebi kupio ovce: Ima 11 godina i želi da bude najveći stočar na Balkanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA