Doktor se zatekao na vašaru u Svilajncu kada je ispao iz šina dečji vozić: "Ovo nisu bezazlene stvari"

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

M. M. (43) iz Beograda je, nakon nesreće u luna parku, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti

Sinoć se na vašaru u Svilajncu dogdila nesreća koja je, srećom, imala srećan ishod. U zabavnom parku, na dečjem voziću, vrsti konstrukcije u obliku voza koji po šinama ide velikom brzinom, došlo je do ispadanja vozila iz šina, pri čemu su povređene dve devojčice starosti osam i 12 godina. Na sreću, povrede koje su zadobile bile su lakše.

Olako shvatanje bezbednosti sprava u luna parkovima i na vašarima sve ćešće dovode u opasnost decu koja vole luna parkove i kojima je to najveće zadovoljstvo u ovakvim prilikama. I upravo jedan takav propust mogao je da bude koban.

- Zadesio sam sa detetom sasvim slučajno na licu mesta. Čim se to dogodilo došle su moje kolege iz Hitne medicinske pomoći iz Svilajnca. Deca su zbrinuta, dobro su, koliko znam radi se o lakišm telesnim povredama. Jedna ima povredu noge, druga glave, malo su ugruvane i uplašene. Srećom, sve je dobro, kod kuće su i oporavljaju se. Ovo nisu bezazlene stvari, mora da se vodi mnogo računa jer je i sada moglo da bude mnogo gore. Ono što sam čuo je da se sumnja da šine nisu bile propisno pričvršećene. Popustile su, valjda, neke daščice kojim je bio poduprt rolerkoster - kaže za Telegraf.rs dr Vekoslav Zajić, specijalista urgentene medicine u Svilajncu.

Ističe da će nadležni organi svakako da utvrde tačan uzrok. On ističe da je na opasnost luna parkova kao građanin i lekar ukazivao još 2019. godine i govorio da je to nešto što po decu može da bude izuzetno opasno i da izazove posledice širih razmera.

- Da se tada reagovalo na vreme, da se predupredilo, do ovakvih stvari ne bi došlo - dodaje.

M. M. (43) iz Beograda je, nakon nesreće u luna parku, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Njemu je određena mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Izjava očevica nakon stravične tragedije u Kuršumliji nakon pada ringišpila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. jul 2024 | 06:57

    Vece pre toga vozilo mi se dete bas na tom rolerkosteru i razmiljao sam o tome kako je mnogo star, delovao je nebezbesno pa detetu vise nisam dozvolio da se vozi na njemu. Mora da postoje mnogo rigoroznije kontrole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA