Novinar Telegrafa Aleksandar Ćirić dobio nagradu za doprinos kulturnom dobru na "Vrmdža festu"

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ćirić je nagrađen za ostvarenje "Božji dar", o mladom i izuzetnom freskoslikaru Bojanu Vasiću

Aleksandar Ćirić, novinar Telegrafa iz Pirota, dobitnik je nagrade za doprinos kulturnom dobru na sinoć održanom tradicionalnom Internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog filma "Vrmdža fest 2024".

Ove godine, priznanje za podizanje svesti o ekologiji na filmu, koje nosi ime legendarnog Petra Lalovića, dobio je Vladimir Perović, poznati reditelj filmova sa ekološkom tematikom.

Organizator ove manifestacije Slaviša Krstić, čiji je pokrovitelj Opština Sokobanja, rekao je da su stigli filmovi od čak 42 autora iz zemlje i regiona, a kvalitet filmova je bio izuzetno dobar, pa je na žiriju bio težak zadatak da nagradi najbolje.

Ćirić je nagrađen za ostvarenje "Božji dar", o mladom i izuzetnom freskoslikaru Bojanu Vasiću.

bojan vasić, vilm božji dar, aleksandar ćirić Bojan Vasić, detalj iz filma; Foto: A. Ć.

Inače, ovo mu je četvrta nagrada na "Vrmdža festu", a prošle godine na ovom festivalu dobio je nagradu za najbolju režiju za film "Zoran", projekat koji je dobio veliki broj međunarodnih nagrada. Imao je evropsku premijeru na "Martovskom festivalu" u Beogradu, američku premijeru na elitnom festivalu dokumentarnog filma u Minesoti, a prošao je selekciju i na festivalima u Klivlendu, "Zlatni vitez" u Rusiji, a na nekoliko festivala u Indiji proglašen je za najbolji evropski kratki dokumentarni film, zatim na festivalima u Rimu, Tokiu, Istanbulu, Palermu na Siciliji…

Film o čuvenom umetniku Zoranu Mojsilovu očekuje učešće na brojnim festivalima širom sveta, za koje svakodnevno stižu pozivi.

Inače, ovaj festival održava se u neverovatnom i jedinstvenom ambijentu Latin grada, u prirodnom i jedinstvenom amfiteatru, gde se nalaze ostaci rimskog utvrđenja iz 3. veka, a ove godine je na konkurs stiglo više od 60 filmova.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA