Ogroman plamen zahvatio krov: Radišu iz Čačka probudio dim, vatrogasci stigli u rekordnom roku i spasili ga

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Vatrogasci su usred noći stigli rekordnom brzinom, nije prošlo ni pet minuta bili su tu iako smo udaljeni tri kilometra od njihove stanice i uspeli su brzo i efikasno da intervenišu", kaže Radiša

Tokom jutarnjih sati u porodičnoj kući Radovanovića u Čačku došlo je do velikog požara, a vatra je prvo zahvatila krovnu konstrukciju. Vlasnika kuće probudio je dim, a onda ga je zatekao prizor koji je ugledao.

- Jutros oko četiri sata probudilo me prvo neko pucketanje, odmah sam ustao i kada sam došao sebi oko mene bio je dim, a zatim kada sam pogledao u vis video sam da gori krov, daske i grede bile su u plamenu, a vatra je kuljala i pretila da se proširi, kaže za RINU Radiša Radovanović.

Odmah je pozvao vatrogasce koji su došli u rekordno kratkom roku i brzom i efikasnom intervencijom, uspeli su da lokalizuju požar.

- Vatrogasci su usred noći stigli rekordnom brzinom, nije prošlo ni pet minuta bili su tu iako smo udaljeni tri kilometra od njihove stanice i uspeli su brzo i efikasno da intervenišu - kaže Radiša.

On dodaje da profesionalnost koju su na licu mesta pokazali čačanski vatrogasci, nešto je što će pamtiti čitav život.

- Oni su se tako brzo organizovali da ja nisam mogao da verujem. Svaka im čast, sačuvali su mi kuću. Oni su brzinom munje razvukli creva, doneli aprate i popeli se na krov i uleteli pravo u vatru bez oklevanja i vatra je bila ugašena za tri minuta. Iako je jako visoko, sve su crepove odmah poskidali, prekinuli struju i brzo intervenisali i da nije bilo takve reakcije, i njih mogu slobodno da kažem pravih heroja, ja bih danas ostao na ulici a kuća bi potpuno izgorela. Zato hoću ovom prilikom da im se javno zahvalim na svemu što su uradili, kaže ovaj Čačanin.

Iako će možda neku reći da je to njihov posao, ipak svaka čast ovim herojima koji neretko da bi sačuvali tuđu imovinu rizikuju čak i svoje živote.

(Telegraf.rs)

Video: Požar u Beton Hali: Vatrogsaci lokalizovali požar u čuvenom lokalu, snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA