Dr Dimitrije Čabarkapa dobio prestižnu nagradu u Americi

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dimitrije je takođe uspostavio saradnje sa brojnim uglednim sportskim organizacijama i akademskim institucijama širom sveta, uključujući Sjedinjenje Američke Države, Evropu, i Aziju

Dr Dimitrije Čabarkapa, zamenik direktora jedne od pet najvećih laboratorija u Americi “Jayhawk Athletic Performance Laboratory” na Univerzitetu u Kanzasu, nagrađen je od strane Nacionalnog Udruženja za Snagu i Kondiciju (“National Strength and Conditioning Association – NSCA”) nagradom "Terry J. Housh Outstanding Young Investigator Award" za 2024. godinu. Ova nagrada prepoznaje mladog istraživača koji je postigao značajan uticaj u polju istraživanja sportske nauke, snage i kondicije.

Dimitrijevi istraživački interesi, oblikovani njegovim sopstvenim iskustvom kao sportiste, fokusiraju se na sportsku nauku i unapređenje performanse sportista. U proteklih pet godina, objavio je preko 75 istraživačkih radova recenziranih od strane stručnjaka i bio je predavač na raznim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim konferencijama.

Dimitrije je takođe uspostavio saradnje sa brojnim uglednim sportskim organizacijama i akademskim institucijama širom sveta, uključujući Sjedinjenje Američke Države, Evropu, i Aziju. Njegova trenutna i buduća istraživačka interesovanja imaju za cilj istraživanje biomehaničkih i neuromišićnih karakteristika performanse profesionalnih sportista, njihovih fizičkih i fizioloških promena tokom treninga i takmičenja, kao i primenu najnovije tehnologije u praćenju performanse sportista.

“Jayhwak Athletic Performance Laboratory” je povezana sa “Wu Tsai Human Performance” alijansom i pripada Univerzitetu u Kanzasu. Dr. Čabarkapa je dobio ovo prestižno priznanje na nacionalnoj konferenciji “NSCA 2024”, održanoj u Baltimoru, Merilendu, od 10. do 13. jula.

(Telegraf.rs)

Video: Đorđe Matić za Telegraf.rs o nagradi "Momo Kapor" i Momi Kaporu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA