Dačić: Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice lokalizovali požar kod Raške

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vatrogasci-spasioci su od juče angažovani na gašenju požara borove šume

Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslovaIvice Dačića danas su u mesto Brvenica kod Raške upućeni pripadnici Helikopterske jedinice sa helikopterom "Bell" kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogli u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.

Efikasnom zajedničkom akcijom, požar je ubrzo lokalizovan.

Vatrogasci-spasioci su od juče angažovani na gašenju požara borove šume, a zbog nepristupačnosti terena i nemogućnosti prilaska celoj opožarenoj površini, angažovana je i Helikopterska jedinica sa pet članova posade.

U toku je dogašivanje požara koji je zahvatio površinu od oko četiri hektara, a u intervenciji učestvuje 27 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila iz vatrogasno- spasilačkih jedinica Raška, Kraljevo, Ušće, Kopaonik i Novi Pazar, tri pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS, kao i 7 radnika JP "Srbijašume"  sa vozilom.

Inače, od početka godine pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na ukupno 14.960 požara i eksplozija, od čega je bilo 9.921 požara na otvorenom prostoru.

Svi požari lokalizovani su u roku od 24 časa od trenutka dojave.

(Telegraf.rs)

Video: Udes na autoputu kod Bele Palanke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA