Građani predočili ministru zdravlja svoja zapažanja u vezi zdravstvenog sistema

 
K. P.
K. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ministar zdravlja sa građanima razgovara svakoga petka, od 10 do 12 časova, u prostorijama Ministarstva zdravlja

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar i ovog petka, u redovnom terminu, od 10 do 12 časova, razgovarao je sa građanima koji su sastanak sa ministrom zakazali putem telefona.

Građane je, pored rešavanja ličnih problema u odnosu na rad zdravstvenih ustanova, molbi u cilju rešavanja radnog statusa u pojedinim ustanovama i sl. interesovalo i to da li postoji realna opasnost od iskopavanja rude litijuma u našoj zemlji.

Ministar Lončar je tom prilikom naglasio da niti jedan segment čitavog projekta iskopavanja rude litijum neće biti sproveden ako na bilo koji način bude ugrožavao zdravlje građana Srbije.

Sa ministrom je danas razgovarao i mladić koji je zbog autoimune bolesti bio nepokretan, a koji nakon teške operacije na Klinici za ortopediju UKCS danas ponovo hoda. On je tom prilikom pohvalio čitav tim lekara koji je uspešno izveo zahtevni operativni zahvat, i izneo zahvalnost lekarima ali i ministru i državi Srbiji na unapređenju zdravstvenog sistema, koje danas može uspešno da obavlja i najkomplikovanije operativne procedure.

Nekoliko građana obolelih od multiple skleroze ministru je izložilo probleme sa kojima se susreću tokom dugogodišnjeg procesa lečenja, a koji se odnose na posebne potrebe svih invalidnih lica (čekanje, neadekvatan odnos pojedinih zdravstvenih radnika, nemogućnost da dobiju usluge odvojeno od ljudi koji nemaju problem invaliditeta i sl.).

Ministar zdravlja sa građanima razgovara svakoga petka, od 10 do 12 časova, u prostorijama Ministarstva zdravlja. Od početka ove akcije, ministar zdravlja sa svojim saradnicima razgovarao je sa više desetina građana.

(Telegraf.rs)

Video: Velika konferencija o VTO "Put do novog života", drugi panel

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    26. jul 2024 | 14:54

    Gospodine ministre...primite na razgovor zaposlene u zdravstvu da vam kazu kako im je pored pojedinih gl.sestara koje maltretiraju i ponizavaju zaposlene. Hvala.

  • Giga

    26. jul 2024 | 16:51

    Ministre bolje da se organizujes i resavas problem tamo gde ga ima a ne gde ga nema. Primer: KOD OSOBA GDE SE USTANOVI MALIGNITET BIOPSIJOM I TREBAJU HITNO SKENER, MAGNETNA I JOS NEKA SNIMANJA. VI ZAKAZETE ZA 40-50 DANA. A ZIVOT IM ZAVISI OD TOGA. A PRIVATNO TO KOSTA 50000 DIN CELA PLATA. RAZGRANICITE STA JE HITNO. A NE DA PREKO VEZE DAJETE TERMINE

  • Goga

    26. jul 2024 | 18:05

    Ministar odlično zna da je zdravstvo puklo odavno već, samo se pravi da nezna, neka pita nas koji se mučimo mesecima da nam izabrani lekar zakaže termin, recimo meni od novembra prošle godine do dan danas ne uspeva da zakaže endokrinologa kontrolu, strašno je ovo sve u zdravstvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA