Da li biste smeli Kocani na crtu? Meštani Kucure uz stidljivi osmeh nam priznali za "bičevanje" (VIDEO)

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pitali smo ih i da li bi smeli da joj izađu na crtu

Za baka Kocanu koja nemilosrdno puca bičem sad već zna skoro cela Srbija. Neustrašiva baka preko noći je postala popularna nakon što je u nedelju objavljen snimak sa Bostanijade u Šašincima na kojoj se održalo takmičenje u pucanju bičem. Kocana je "pokosila" svu mušku konkurenciju, kao i one mnogo mlađe i snažnije od sebe.

Ekipa Telegrafa posetila ju je u rodnom selu Kucura i pitala meštane znaju li za Kocanu i njen bič.

Znaju je, naravno, skoro svi. Uz stidljivi osmeh priznaju da znaju i za pucanje bičem, ali nisu baš sigurni da li bi joj izašli na crtu.

Šta su nam odgovarali, pogledajte u snimku.

Celog života nosila džakove, hranila 300 svinja

Neustrašiva Kocana obožava da puca iz vazdušne puške, gađa pikadom, predsednica je i "Aktiva žena Kucure", sama veze, plete, šije, sprema kolače, ali, kako kaže "bič je bič". Godinama se takmiči, a nije ni slutila da će baš sada privući ovoliku pažnju javnosti, ispričala je za Telegraf.

- Prvo sam se na takmičenju ponašala malo nesvakidašnje, pa sam razmišljala da li da dam sve od sebe ili da popustim malo. Videla sam da su drugi takmičari neiskusni u biču, jer su početnici. Volela bih da svako puca bičem i da hoće da proba, ali treba znati i treba imati snagu. Bič je takav, da kad se najmanje nadate i najvećem prvaku se omakne - on skrene, zamota se, neće da pukne, udari po glavi i onda se tu razočaraju. Uvek ponavljam, treba ići dalje i treba učestvovati - priča baka Kocana.

Iako kaže da je ovaj sport opasan za starije ljude od 60 godina, za nju to ne važi. Sa svoje 73 godine oseća se upola mlađe.

- Ova disciplina je za zdravog i snažnog čoveka. Iako imam 73 godine, meni je to ništa. Ne trebaju mi ni probe. Celog života sam nosila džakove, hranila 300 svinja, imala dva traktora, njive, istovarala prikolice, radila. Moj organizam je naučio na rad, a sada kada ne radim ništa, odmah imam tu potrebu. Mora se raditi - zaključuje ona.

Komšijama ne smeta zvuk Kocaninog biča

Bili smo u Kocaninom dvorištu, a nismo se ni nadali da je zvuk koji ona proizvodi bičem toliko jak. On odzvanja gotovo celim selom, a kada se začuje ovaj oštar zvuk iz Kocaninog dvorišta to je poseban znak za komšije.

- Oni znaju i čim čuju bič kažu: "Nešto se kod Kocane dešava". Da li se rodilo dete, ili se krstilo, oni znaju da Kocana nikada ne puca bez veze. I pre smo se tako šalili - čim čujete bič, kafa je u dvorištu. Imam stvarno dobare komšije - priča nam Kocana kroz smeh.

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA