Lončar: U toku dobijanje dozvola za izgradnju GAK Narodni front na Bežanijskoj kosi, biće najsavremeniji

 
K. P.
K. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Lončar je napomenuo da se u državnim porodilištima u Srbiji godišnje porodi oko 60.000 žena i dodao da je ministarstvo pre par meseci započelo obnovu porodilišta širom Srbije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u toku dobijanje potrebnih dozvola za izgradnju Ginekološko-akušerske klinike Narodni front na Bežanijskoj kosi i da očekuje da dozvole budu dobijene za devet do deset meseci.

"Očekujemo da u narednih devet-deset meseci budu dobijene sve dozvole i da bude završena ta tenderska dokumentacija, odnosno da se obave sve procedure koje su neophodne, da se dobije izvođač radova i da se krene sa radovima", rekao je Lončar novinarima, nakon što je sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem obišao Centar za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srbije.

On je dodao da će objekat imati više od 55.000 kvadrata i da će biti najsavremeniji.

Lončar je napomenuo da se u državnim porodilištima u Srbiji godišnje porodi oko 60.000 žena i dodao da je ministarstvo pre par meseci započelo obnovu porodilišta širom Srbije.

"Sva porodilišta da se obnove, neka će biti obnovljena, neka će biti izgrađena, komplet nova", rekao je Lončar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Petročlana porodica Krnić postaje bogatija za 3 člana: Nakon blizanaca, mama Jelena čeka trojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predlog

    26. jul 2024 | 17:17

    Samo izaberite projekat strucnjaka za izgradnju porodilista i bolnica koji zna da kroz vrata mora da prodje bolnicki krevet na tockove, da kupatila za trudnice moraju biti specificna a ne ko u hotelu, da ima skladista za materijale u podrumu i poessn ulaz, cvecaru, prodavnicu, restoran za posetitelje, bejbi prodavnicu, frizera za pranje kose nepokretnim trudnicama, parking, park sa klupama, gumene podove da sestre ne lupaju klompama, stekere u sobi na dohvat kreveta sa prikljuckon za ekg, kiseonik... ili da odete do najblize npr Grcke da vidite Mitera Hospital, Iaso Hospital...koje sve ovo imaju i uz porodiliste jos i hitnu pedijatriju za bebe koje pri porodjaju imaju neku problematiku. Morate najvise platiti strucnjaka za projekat ali koji pravi bolnice ne nekog naseg izvikanog izvodjaca stanova golubarnika, jer za gradnju bolnica se specijalno skoluje.

  • Даросава

    26. jul 2024 | 13:20

    Хаахаахххха! ГАК из УЛИЦЕ Народног фронта (сада Краљице Наталије) се сели на Бежанијску косу под називом" ГАК Народни фронт". Не, зваће се увек " Гиноколошко - акушерска клиника " али увек са додатком улице у којој се буде у будућности налазила па макар је ко зна колико пута премештали. И баш је ГАК био на месту које је идеално за наставак градње џунгле на асфалту. А можда би боље било да га изграде на Макишу у близини будућег метроа јер би онда било брже породиљама доћи него провлачење кроз Београдски све опћи кркљанац у саобраћају. Шећерана а сада и ГАК у Народног фронта, машала има да се гради све већа џунгла.

  • Maradona

    26. jul 2024 | 15:04

    Kada ćete da rekonstruišete UKC Kragujevac? Samo se u Beogradu gradi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA