I ovog leta sela se "susrela" u Tripkovi na Zlatiboru: Sve je počelo karavanom zaprega

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Manifestacija će trajati do 4. avgusta

Letnja pozornica u Tripkovi i ove godine bila je mesto susreta sela. Ova manifestacija održava se već drugu godinu u organizaciji Turističkog udruženja "Žigale" iz Tripkove, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva za brigu o selu i opštine Čajetina.

"Miholjski susreti sela" i ove godine imali su bogat program, koji su otvorili direktorka Kulturnog centra "Zlatibor" - Danica Jevtić Šišović, zamenik predsednika opštine Čajetina - Zoran Udovičić i predsednik Turističkog udruženja "Žigale" - Miljko Radišić, koji su takođe podigli zastave u znak početka ovogodišnje manifestacije.

Najatraktivniji, i za nekog najzanimljiviji deo programa bio je u jutarnjim časovima, kada je upriličen karavan zaprega, gde su prisutni mogli videti raznorazne vrste kočija i zaprega kako iz davnih, tako i iz skorašnjih vremena.

Nagradu za najlepšu zapregu dobio je Radoš Stanojčić iz Bioske, za najlepšeg konja nagradu je dobio Marko Jokić iz Kačera, dok je nagradu za najboljeg fijakeristu dobio Milorad Savić iz Tripkove.

- U popodnevnim časovima organizovan je humanitarni turnir u malom fudbalu za našu sugrađanku Jelenu Skorković. Učešće u turniru uzeo je veliki broj ekipa, dok je pobednik turnira bila ekipa "Zlatiborac" iz Mačkata. Nakon toga, posetioci su uživali u tradicionalnim igrama KUD-a "Zlatibor" i koncertu zabavne i narodne muzike u izvođenju Miroslava Radišića. Program je upotpunio i aforističar Bojan Savić koji je publiku zabavljao svojim aforizmima, dok je pesnik Goran Perišić u pauzama čitao svoje pesme - navode iz TO "Zlatibor".

U osnovnoj školi u Tripkovi postavljena je izložba slika i crteža pod nazivom "Đedovina", autorke Andrijane Andrijašević. Svi zainteresovani izložbu mogu posetiti tokom jula i avgusta 2024. godine.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je, kažu iz organizacije, veći društveni doprinos, druženje ljudi u selima, čuvanje tradicije i istorijskog nasleđa, kojima su ova sela bogata.

Manifestacija će trajati do 4. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom mestu je policija ubila Fatona Hajrizija u okolini Loznice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA