ČUVAJMO DRINU: Eko-akcija Fondacije Mozzart ujedinila 25.000 učesnika Drinske regate

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Više od 2.000 plovila i 25.000 učesnika otisnulo se spustom dužine 25 kilometara na jubilarnoj 30. Drinskoj regati i poslalo jasnu poruku – čuvajmo Drinu!

Fondacija Mozzart, u saradnji sa TO Tara – Drina, organizovala je eko-akciju čišćenja reke tokom velikog spusta od Perućca do Rogačice i pobrinula se da prirodno okruženje ostane netaknuto i nakon najmasovnije manifestacije na vodi.

Osim dobre zabave i ljubavi prema prirodi i splavarenju, posade je ujedinila i zajednička misija da jedna od najlepših i najčistijih reka koja protiče kroz Srbiju takva i ostane. Fondacija Mozzart je sve čamce u koloni dugoj devet kilometara opremila posebnim vrećicama za odlaganje otpada, pa su se učesnici najveće žurke na vodi u celoj Evropi sa entuzijazmom upustili u ovu jedinstvenu eko-avanturu.

Ovogodišnja Drinska regata oborila je i sve rekorde okupivši više od 130.000 turista sa celog Balkana u srcu Podrinja, Bajinoj Bašti. Posetioci su uživali u raznovrsnim sadržajima i sjajnom provodu, ali i dokazali da je zajedničkim snagama moguće sačuvati prirodne lepote za generacije koje tek dolaze.

FONDACIJA MOZZART ZA ČISTIJE OKRUŽENJE

Fondacija Mozzart je akcijom čišćenja na Drinskoj regati samo nastavila niz ekoloških poduhvata koje sprovodi širom zemlje sa ciljem podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine. Već nekoliko puta podržala je akcije čišćenja Potpećkog jezera, a proletos je pomogla i da se izgradi pristupni mol, koji je omogućio stalno prikupljanje otpada nezavisno od nivoa vodostaja i vremenskih uslova. U dolini Lima, koji je nekada bio sinonim za jednu od najčistijih reka u Srbiji, zahvaljujući Fondaciji Mozzart i udruženju "Jastreb" polako se ponovo uspostavlja ekološka ravnoteža. Prošle godine na ovoj reci održana je i Mozzart EKO regata na kojoj su ljubitelji prirode na spustu od centra Sjeverin skupljali zalutali otpad.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA