Prizor kao iz bajke: Nestvarna fotografija zabeležena na Zlatiboru! Konji u "senci" plamena ili Sunca?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Možda baš, nikad se ne zna, boja neba na Zlatiboru opravdava ime "zlatne" planine

Krdo konja, koje se preksinoć, baš u predvečerje, izdiglo na vrhove "zlatne" planine, paslo je pod sjajem vatrenog neba, pa fotografija uslikana u tim momentima izgleda neverovatno.

Početak sedmice na Zlatiboru, kažu meštani, prijatan je za boravak na ovoj planini, temperatura ne prelazi preko 30 stepeni, pa se za razliku od obljižnjih gradova, ovde diše punim plućima.

Blagi vetrić svakodnevno prija ljudima na Zlatiboru, ali i životinjama, koje se kreću obroncima planine.

Sinoć je jedno krdo konja, i do kasnih večernjih sati mirno paslo na visovima podno Tornika, pa je Sunce na zalasku, koje ih je obasjalo, možda zavaralo da je još uvek dan.

Sve to ne bi bilo tako čudno i zanimljivo, da se baš te večeri u šetnju po tim obroncima nije uputio zlatiborski rendžer, Žarko Pantović, i sve to zabeležio svojim foto aparatom, pa mu je prizor konja u senci već "zašlog" Sunca bio dovoljno zanimljiv da ih fotografiše, nenadajući se da će ovakav prizor na fotografiji izgledati kao iz bajke.

Mnogi bi se, pretpostavlja autor fotografije, zapitali da li su konji u plamenu, dok bi možda tek kasnije shvatili da je reč samo o zalasku Sunca.

Možda baš, nikad se ne zna, boja sinoćnjeg neba na Zlatiboru opravdava ime "zlatne" planine.

(Telegraf.rs)

Video: Krdo konja galopira pored Zapadne Morave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA