Požar na Tari pod kontrolom, na terenu i dalje vatrogasci i rendžeri

 
B. I.
B. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uzrok požara je udar groma usled olujnog nevremena, koje je u nedelju zahvatilo ovaj deo Srbije

Požar koji je u nedelju uveče izbio nedaleko od Banjske stene na Tari, sada je pod kontrolom, a na terenu su i dalje vatrogasci i rendžeri NP "Tara".

Kako su nam rekli iz ovog preduzeća, požar je u veoma nepristupačnom delu planine, pa su u gašenju, pored vatrogasaca i njihovih zaposlenih, učestvovali i alpinisti sa dodatnom alpinističkom opremom, koja im je omogućila kretanje strmim terenima na siguran način.

- Za sada je požar lokalizovan, sve je pod kontrolom, ali se i dalje ekipe nalaze na terenu i dežuraju. Nadamo se sa neće doći do većeg širenja - rekli su nam iz Nacionalnog parka "Tara".

Uzrok požara je udar groma usled olujnog nevremena, koje je u nedelju zahvatilo ovaj deo Srbije.

Pa pošto je požarište u veoma strmom i nepristupačnom terenu, gašenje je dodatno otežano, pa su svi, vatrogasci, renđzeri i alpinisti, uložili ogroman napor da bi ga lokalizovali i doveli pod kontrolu.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom mestu je policija ubila Fatona Hajrizija u okolini Loznice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Dend

    23. jul 2024 | 16:45

    Veoma čudno da Tara uvek gori a da ostali nepristupačni delovi na drugim planina ne ?Da li se možda konkurencija nije umešala jer Tara sa svojim lepotama uzima sve više primat a ogleda se da i pojedinci sa estrade napadaju Taru gradeći komplekse kako bi je ,,uništili" kao i Zlatibor ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA