Ako ovo primetite, vaša klima će se zapaliti! Evo kako izgleda kad bukne vatra iz rashladnog uređaja

 
E. K.
K. P.
E. K. K. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Neophodno je da se pred početak letnje sezone obavezno servisiraju i očiste klime

Tokom vrelih letnjih dana, klima uređaji najčešće budu prvi izbor ljudi kada tragaju za nekim vidom rashlađivanja. Ipak, nakon nekoliko požara koji su izbili upravo zbog njihove neispravnosti, pojavila se bojazan kada mogu postati opasnost.

Na društvenim mrežama svojevremeno je objavljen snimak koji prikazuje baš to - momenat kada se pojavljuje plamen na spoljnoj jedinici.

Kako kažu stručnjaci i majstori koji se svakodnevno susreću sa kvarovima na ovim aparatima neophodno je da se pred početak letnje sezone obavezno servisiraju i očiste klime.

- Potrebno je redovno pred početak sezone servisirati klima uređaje od strane majstora koji to obavlja na propisan način. Nakon toga ostaje samo da se klima koristi tako da se ne forsira i ne spušta na temperature koje su niže od 10 stepeni ispod temperature koja vlada u tom momentu. Znači kada je vrućna ne treba je uključiti na 16 stepeni - rekao je za Telegraf stručnjak za postavljanje klima uređaja.

Takođe dodaje da čim se oseti da uređaj ne radi dobro, da se čuje drugačiji zvuk motora, ako se primeti bilo šta što odstupa od uobičajenog, treba pozvati majstora.

Eksplozije koje se dešavaju na klima uređajima su, kako kaže, moguće jer savremene klime koriste zapaljivi freon R-32.

- Problem je što najnoviji klima uređaji u sebi sadrže zapaljivi freon koji, ne često, ali može da izazove požar. Samo jedna mala varnica koja se dogodi u klimi može dovesti do paljevine čitavog aparata. Ipak ispravna klima se može držati upaljena i čitav dan, ali ukoliko je moguće, poželjno je da se isključi na neko kratko vreme ili dok nema nikog u kući - ističe.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA