Sonja iz Dunava izvukla kapitalca, njen osmeh sve govori: Borba sa grdosijom trajala 20 minuta, isplatilo se

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Sonja se pre dva dana jedva izborila sa "brkom", svojim ličnim rekordom

Majdanpečanka Sonja Baljan, odrasla u Donjem Milanovcu pored Dunava, poznaje ovu reku u dušu. Pa zato i ne čudi što svaki trenutak slobodnog vremena sa suprugom i decom provodi upravo uživajući uz reku. Jer, kako Sonja kaže "Volite reku i ona će voleti vas", a da je zaista tako svedoče blagodeti koje joj Dunav često podari.

U svokom uživanju na reci često spaja lepo i korisno, pa jedva čeka da se otisne čamcem sa suprugom Mirkom, daleko od obale i da zabaci. Kaže, to je odmor za dušu. Pa još ako i upeca nešto, a to se često dešava, to je pravi užitak.

Upravo joj se jedan nesvakidašnji, dogodio pre dva dana, kada se jedva izborila sa "brkom" koji je merio,"svega",21,38 kg, a bio dugačak 140 centimetara. Soma kapitalca je Sonja upecala, a da joj niko u prvom trenutku nije poverovao, čak ni ona sama sebi.

"Volim da pecam. Uživam. I uvek je to bilo nešto sitno. Otprilike sam do sada upecala soma od dva, do dva i po kilograma. Ovakvu grdosiju nikada, nisam ni sanjala da mogu. Nakon jutarnje kafe, suprug i ja izvezli smo se čamcem od Donjeg Milanovca malo dalje, kod sela Oreškovica i usidrili se na dubini od oko 18 metara. Imam svoj štap koji mi je talija, jer na njemu peca moj sin Nikola, koji je uz supruga Mirka, strastveni pecaroš. Prošle godine je njime upecao soma teškog 17 kilograma, dok je najkrupniji primerak bio u meredovu mog Mirka težak 22 kilograma. Sad sam se tu uvrstila i ja", priča ushićeno ova bibliotekarka i nastavlja:

"Bože, nisam ni slutila šta će me snaći nakon što sam zabacila. Moj štap, "daiwa saltig", ne pecam ja na bilo čemu, kroz smeh priča ova Majdanpečanka, "nakon par minuta počeo je da trza. Uspela sam da izustim "Mirko, ovo je krupan som, otkači sidro!". Bože, toliko me je adrenalin spucao da sam želela sve sama. Zamarala sam soma i nakon borbe koja je bogami trajala 15-20 minuta, a činilo mi se kao večnost, riba se našla na površini vode i u meredovu mog supruga. Boga mi dobila sam upalu mišića, sve me boli, ali isplatilo se", ponosno nam je svoju pecarošku priču ispričala Sonja.

Usledilo je fotografisanje, jer ovo se mora zabeležiti. Nije mala stvar pogotovo kada jedna žena, kako Sonja kaže, zada domaći zadatak jačem polu. Mnogim alasima to ne polazi uvek za rukom, a njoj se posrećilo. Pa stoga će ovaj trenutak pamtiti za ceo život.

(Telegraf.rs / Milica Ristić)

Video: Ulovljena vodena grdosija duga preko dva metra i teška 90 kilograma na Gružanskom jezeru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Браво

    23. jul 2024 | 06:57

    Требало је савладати оволику грдосију!!

  • Bubi

    23. jul 2024 | 08:01

    Svaka cast ❤️

  • Даросава

    23. jul 2024 | 10:37

    У риболов идем са намером да што упецам понесем кући за исхрану. . Све што је преко 3 кг тежине вратим у реку. Највише пецам деверику и мање примерке сома а кедере на пловак за рибље пљескавице. Три , четири килограма рибе за седам дана а онда опет у лов. Они који се хвале са оваквим уловима са намером иду да лове капиталце које муче тридесетак и више минута и да се на сувом са њима сликају. То нису риболовци.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA