Stiže novi toplotni talas: Evo i kada

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Tokom prethodne sedmice temperature u Srbiji bile su i do 42°C

Iako se u Srbiji još uvek nije završio aktueleni toplotni talas, iako su vrućine popustile u odnosu na prošlu sedmicu, kada su temperature išle i do 42°C, Srbiju očekuje novi talas vrućina. Ipak, pre toga očekuje se osveženje.

U Srbiji još u utorak veoma toplo vreme, uz tempertaure od 30 do 35°C i uz uglavnom sunčano vreme. Posle podne ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

U toku večeri u severnim, a u sredu i u ostalim predelima Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Od srede do petka biće znatno ugodnije, uz temperature od 25 do 30°C.

Nakon prolaznih padavina u sredu, u četvrtak i petak uglavnom suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Već od vikenda sledi stabilizacija vremena i osetniji porast tempeatura vazduha i to će biti uvod u novi toplotni talas.

U subotu maksimalne temperature vazduha u svim predelima iznad 30°C,  a od nedelje još vrelije. Poslednje dane jula i sam početak avgusta obeležiće tropski dani, uz temperature i iznad 35°C, uz sunčano vreme.

(Telegraf.rs)

Video: Grad i oluja zgrljeni suncem: Neobičan prizor oluje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    23. jul 2024 | 08:59

    Neverovatno šta tvorci, organizatori kontrole klime rade uz uložen enormni novac plaćajući raznorazne samozvane stručnjake da opravdavaju svoje postupke ? Jedan od dokaza da je ova temperatura delo ljudskih ruku je da sada nema ,,avioklimatskih" preleta aviona verovatno jer su za sad završili posao.

  • Nebitni

    23. jul 2024 | 00:43

    Sve je ovo prirodi ciklični ciklus klimatskih koje nas prate vekovima unazad i biće ih i u buduće. Čovek prirodu neće pobediti nikad ,jer smo od prirode i nastali. Bilo je toplih leta dosta i pre ovoga, npr.., 2007, 2012,2015,2017,2021. Zima 2011-2012 je bila vrlo hladno sa ekstremnim hladnim talasom uz obilan sneg,od druge polovine Januara do polovine Februara.. 2016-2017 zima je bila vrlo hladna, dosta snega, vrlo česti dnevni minusi od 4 januara pa sve do 25 januara...za banji dan je bilo oko -10,-12 u većini gradova južnije od BG. A leto 2017 još toplije od ovog.

  • Nebitno

    23. jul 2024 | 00:28

    Super ćelijske oluje koja nas pogađaju posle svakog otopljenja drže kao šematski isti pravac, Zapad-Istok ili Jugozapad- Severoistok.. Sve su učestalije i u prethodne tri godine prave haos na našim područjem... Ovog leta je najgore, nekoliko puta do sad je nad istim područjem zabeleženo žestoko nevreme uz veliku materijalnu štetu.. Jugostok Srbije za sad nema te oluje,(samo ponegde lokalno), jer dotok hladnog i vlažnog vazduha je ublažen, inače da uspe da naglo prodre hladnoća na ovu toplinu uz vlagu, bio bi totalni haos...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA