Ekipa Telegrafa u GAK "Narodni front" proverila da li klimatizacija funkcioniše kako treba, evo šta kažu

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 4

Od početka godine u "Narodnom frontu" rođeno preko 3.500 beba, tačnije preko 500 beba mesečno, te broj porođaja nije bio smanjen uprkos problemu koji je nastao

Ginekološko akušerska klinika "Narodni front" obavestila je javnost pre nekoliko dana da će Republika Srbija u potpunosti rešiti problem klimatizacije u ovoj ustanovi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je GAK "Narodni front" pre dva dana i istakao da je problem rešen brzo i tom prilikom pojasnio da ni u jednom momentu nije bilo ugroženo zdravlje i bezbednost žena i beba, te da je bilo 30 porođaja dnevno.

Kako je ministar rekao činjenica je da se deo sistema pokvario i da je morao biti popravljen, dodajući da se takve stvari dešavaju. Ekipa portala Telegraf.rs došla je u "Narodni front" kako bi se uverila da li sve funkcioniše kako treba.

Kako je doktorka Milanka Rajković specijalista ginekologije i akušerstva istakla za Telegraf.rs, problem koji su imali na klinici proteklih dana sa klima uređajima je rešen, te je sve profunkcionisalo već u subotu.

Napomenula je da je od početka godine u "Narodnom forntu" rođeno preko 3.500 beba, tačnije preko 500 beba mesečno, te da broj porođaja nije bio smanjen uprkos problemu koji je nastao.

GAK Narodni Front, Klime Foto: Nikola Tomić

"Nije bilo nikakavih zastoja u radu, normalno smo radili, sve je normalno funkcionisalo. Svi pacijenti su u dobrom opštem stanju", rekla je Milanka.

Novopečena mama iz Jagodine pred kamerama Telegraf.rs otkrila je da je, nakon veoma brze reakcije Ministarstva zdravlja i države, problem sa klimatizacijom rešen, te da je poslednjih par dana stanje fenomenalno.

"Desili su se neki kvarovi što je potpuno normalno. Vrućina je svuda i na ulici, u automobilima, nismo mogli da izbegnemo dok se nije rešilo. Sada je super, funkcionalno i odlično", kazala je.

GAK Narodni Front, Klime Foto: Nikola Tomić

Ona je dodala i da su usluga i osoblje, kao i lekari veoma kompetentni, te da je upravo iz tog razloga odlučila da se porodi upravo u "Narodnom frontu".

"Zato sam i došla ovde iz Jagodine, da bih dobila pre svega stručnost. I sestre su fenomenalne, tako da smo to sve prevazišli zajedno", ističe novopečena mama.

Njene reči potvrđuje i činjenice da se ona u klinici nalazi već 4 meseca, gde je čekala dve devojčice koje su i došle na svet pre 9 dana.

"Hvala Bogu stigle su žive i zdrave, u terminu. Nadamo se da idemo uskoro kući", dodala je.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u subtou, prilikom obilaska GAK "Narodni front", da su delovi sistema za klimatizaciju koji nisu radili i nisu mogli da se poprave - zamenjeni.

VTO Kzš Telegraf Foto: Nikola Anđić

"Ono što ste sami mogli da proverite, prošli smo treći i četvrti isprat, koji nisu mogli da rade u punom kapacitetu, kada su se pokvarili ti sistemi, osposobljeni su. Videli ste i sami i reakciju i pacijenata i osoblja. Sami ste mogli da proverite da li klime rade ili ne rade", rekao je Lončar novinarima nakon obilaska GAK "Narodni front".

On je istakao da je problem rešen i istakao da ni u jednom momentu nije bilo ugroženo zdravlje i bezbednost žena i beba. Lončar je objasnio da je činjenica da se deo sistema pokvario i da je morao biti popravljen, dodajući da se takve stvari dešavaju.

"Popravili smo, ali nikakve ugroženosti nije bilo. Ovde je bilo dnevno oko 30 porođaja, što ja mislim da je to na njihovom maksimumu", rekao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Video: Lončar: Ovo je borba za budućnost! Velika konferencija o VTO "Put do novog života"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    22. jul 2024 | 17:05

    Rešen kad su se porodilje pobunile. Jedna je hrabro obišla sve sobe lekara gde ima klima. Tamo gde su sestre one su o svom trošku uradile klimu. Tako sistem funkcioniše. Da nije stiglo u javnost još uvek bi se i bebe i mame upale u znoju.

  • Leri

    22. jul 2024 | 17:33

    Posle 12 godina na vlasti i posle pritiska javnosti ugradili klime u porodilista i vi to sad predstavljate kao da su izlecili rak!!! Nesto sto bi trebalo da je sasvim normalno kod nas se predstavlja kao uspeh ?!

  • Гога

    22. jul 2024 | 17:33

    Каква вест у 21 веку и то за болницу где се рађају животи, срам вас било!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA