Dr Stefanović: Pacijenti se javljaju zbog povišene temperature, kovida i dalje ima

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mnogo poziva Hitnoj pomoći zbog povišene temperature

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je da kovida i dalje ima, ali da nismo ugroženi jer imamo prirodni i vakcinalni imunitet. Poseban oprez za osobe koje imaju kompromitovan imunitet.

Tokom prethodne noći bilo je dosta posla za lekare Hitne pomoći i crvenih pozova - zbog saobraćajnih nesreća i padova. Dosta poziva je bilo zbog povišene temperature.

Dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je za RTS da su se dogodile dve saobraćajne nesreće, u kojima su učestvovale dve osobe - jedna je sa vidljivo lakšim povredama prevezena u Urgentni centar, a za drugu osobu konstatovana je smrt. Žena pešak, stara 27 godina, teško je povređena u saobraćajnoj nesreći na Vračaru i prevezena na reanimaciju u Urgentni centar. Nesreća se dogodila sinoć u 22.39 u Timočkoj ulici.

Govoreći o pacijentima sa povišenom temperaturom, doktorka Stefanović kaže da je nekada u pitanju stomačni virus, a neki misle da su prehlađeni zbog preterane upotrebe klime usled visokih temperatura, neki se plaše zbiog kovida.

- Kovida i dalje ima, nije više u pandemijskom smilsu da smo ugroženi, jer imamo prirodni i vakcinalni imunitet - tako da je sve to pod kontrolom - rekla je doktorka.

Svakodnevno se na Infektivnu kliniku javljaju ljudi kod kojih je potvrđen kovid i sa teškom kliničkom slikom, dodala je ona.

- Možda ćete imati jedan dan temperaturu, izgubićete čulo mirisa, ali ako u kući imate nekoga ko ima kompromitovani imunitet za njega to može biti i dalje smrtno. Zato oprez, ako dobijete temperaturu, a imte nekog starijeg, bolesnog u kući, obratite pažnju, maske i sve mere kao u vreme pandemije - savetovala je dr Stefanović.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA