Srpska planinska lepotica grmela od truba! Na Zlatiboru izabrani finalisti za Guču!

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sabor trubača Zapadne Srbije počeo trubačkom budulicom u 9 časova ujutru

Na Zlatiboru je i ovog leta održan 51. Sabor trubača Zapadne Srbije sa smotrom narodnog stvaralaštva. Manifestacija je počela sa trubačkom budulicom u 9 časova ujutru, kada su duvački orkestri gostima i meštanima zvucima trube poželeli dobro jutro.

Na Kraljevom trgu održan je svečani defile duvačkih orkestara, a takmičenje "Zlatibore, moj zeleni bore", predtakmičenje je za Dragačevski sabor trubača u Guči.

Na zlatiborskom saboru učestvovalo je sedam orkestara iz zapadne Srbije, a takmičili su se u kategorijama: najbolji trubač (stručni žiri), najbolji trubač (novinara i publike), najbolji orkestar, najbolji bubnjar, najbolji basista, najbolji tenorista, najbolje odsvirano kolo, najbolje izvedena pesma i najizvornije muziciranje.

Guča Foto: TO Zlatibor

U revijalnom delu programa nastupili su kulturno - umetničko društvo "Zlatibor" Čajetina i orkestar Ivana Jovanovića.

Za najboljeg bubnjara nagradu je odneo Nemanja Nikolić iz orkastra Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja, dok za najboljeg basistu proglašen je Milorad Grujičić iz orkestra Aleksandra Grujičića iz Draglice.

Za najboljeg tenoristu proglašen je Ivan Todorović iz orkestra Vladimira Kuzmanovića iz Lučana, a nagradu za najbolje odsviranu pesmu odnela je pesma “Gde si dušo, gde si rano” u izvedbi orkestra Milenka Filipovića iz Užica.

Nagradu za najbolje odsvirano kolo poneo je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, a nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Milovana Petrovića iz Užica.

Guča Foto: TO Zlatibor

Nagradu za najboljeg trubača 51. Sabora trubača - memorijalnu nagradu Mića Petrovića, po oceni stručnog žirija dobio je trubač Milenko Filipović iz orkestra Milenka Filipovića.

Nagradu za najboljeg trubača 51. Sabora trubača - memorijalnu nagradu Mića Petrovića, po oceni žirija publike i novinara dobio je Marko Gligorijević iz orkestra Marka Gligorijevića.

Po oceni stručnog žirija 51. Sabora trubača Zapadne Srbije za finalno takmičenje 63. Sabora trubača u Guči, direktno su se plasirali orkestri: Milenka Filipovića, Marka Gligorijevića I Milovana Petrovića.

Učesnici su se turističkim vozićem provozali Zlatiborom svirajući trube, a uveče na Kraljevom trgu priredili sjajnu atmosferu svim prisutnim gostima i meštanima.

Video: Počela je najveća smotra trube na svetu, Guča je od danas najveselije mesto na Balkanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA