Kriza sa vodom u Topoli: "Žedna nam je stoka, a mi ne možemo normalno ni da se okupamo"

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nastavljaju se noćne restrikcije

Usled visokih temperatura i suše jako teško stanje sa vodosnabdevanjem je u opštini Topola, a zbog loše hidrološke situacije i nesrazmerne potrošnje već danima unazad na snazi su restrikcije.

- Posle nedelju dana restrikcije voda je stigla u sela Lipovac i Vinča, a noćne restrikcije u varoši se nastavljaju i dalje u periodu od 22 sata do 6 sati ujutru - saopštili su iz JKSP Topola.

Meštani kažu da im restrikcije jako teško padaju, naročito zbog toplotnog talasa koji je na snazi u Srbiji. Kad voda stigne naprave određene zalihe, ali sve to ne može da namiri njihove potrebe.

- Ništa nas ne pitajte, jako je teško na ovoj vrućini biti bez vode satima. Jedva da možemo normalno da se okupamo, za piće vodu u većini slučajeva kupujemo. Ne možemo normalno da operemo veš, da skuvamo ručak i operemo suđe. U selima dosta ljudi ima stoku, ona je već žedna i željna da se dobro napoji. Nadamo se da će se ovaj košmar uskoro završiti - kažu za RINU mešani sela Vinča.

Zbog neracionalne potrošnje i sušnog perioda nezavidna situacija kad je u pitanju vodosnabdevanje je i u opštini Gornji Milanovac.

Odeljenje za inspekcijske poslove opštine Gornji Milanovac, u narednim danima vršiće pojačanu kontrolu primene mera štednje i racionalne upotrebe vode za piće iz gradskog vodovoda, kako na gradskom, tako i na seoskom području.

(Telegraf.rs)

Video: Povećan broj intervencija zbog vrućina, ne izlazite bez preke potrebe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    19. jul 2024 | 12:42

    Svi ste glasali za sns sad se nemojte žaliti tražili se boljitak evo vam 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🥃popijte jedan viski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA