Pljuskovi sa grmljavinom danas očekuju OVE delove Srbije: Moguće i olujne nepogode

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Narednih dana postepeni pad temperature vazduha

Osvanulo je još jedno vedro i veoma toplo jutro. Temperature se kreću od 25 do 29°C, a u Ćupriji je već 30°C.

Pred nama je sunčan dan. Očekuje se tropski toplo vreme, ali će temperature za koji stepen biti niže u odnosu na prethodne dane.

Sredinom dana i posle podne u južnim i jugozapadim predelima Srbije očekuje se jalči razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, naročito na području Kosova i Metohije, Raškog okruga i Pešterske visoravni.

Kasnije posle podne i uveče uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom biće i u ostalim predelima, naročito u centralnim, dok će na severu Srbije ostati suvo, a severnije od Save i Dunava, odnosno na području Vojovine i dalje vedro.

I danas se ponegde očekuju grmljavuinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, uz jake gromove.

S obzirom na to da su severozapadna visinska strujanja veoma slaba, grmljavinski sistemi zadržavaće se duže nad istim područjem.

Zbog opasnosti od grmljavinskih nepogoda, treba redovno pratiti državne i nadležne službe i ponašati se u skladu sa vremenom.

Maksimalna temperatura biće danas od 33 do 37°C, u Beogradu do 35°C.

Zbog veoma viosokih vrednosti indeksa UV zračenja, u periodu od 10 do 17 časova ne treba se izlagati suncu duže od 10 minuta bez adekvatne zaštite.

Prvi dan vikenda donosi promenu vremena, posle podne i uveče većini predela i pljuskove sa grmljavinom, dok će drugog dana vikenda biti uglavnom sunčano.

I tokom vikenda temperature i dalje iznad 30°C.

Sledeće sedmice ugodnije temperature, u većini predela pale bi i ispod 30°C, uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Novi toplotni talas očekuje se nakon 28. jula.

(Telegraf.rs)

Video: Duarte sa bele tačke doneo prednost Zvezdi protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA