Novosađaninu "prokuvala" terasa na 50°+, pa rešio da nešto skuva: Vidite kako je ispekao OMILJENO srpsko jelo

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pošto je video da mu ovo "štedljivo" kuvanje ide od ruke, na terasu je izneo i lonac sa vodom i rezance da skuva supu

Srbija je skoro 10 dana zaredom bila na udaru vrelih temperatura koje su išle i preko 40°C. Iako su svi priželjkivali toplo i vedro leto, malo kome su prijale ove ekstremne temperature, međutim jedan Novosađanin shvatio je da ova vrelina i nije tako loša, te da bi baš ona mogla da mu pomogne da uštedi struju.

Naime, on je rešio da na terasi svog stana pripremi "štedljiv" ručak i na suncu isprži, ni manje ni više nego pljeskavice. Termometar koji je postavio pokazao je da ima više od neverovatnih 50°C, što je za njegov podvig bilo odlično.

"Petnaesti jul, tri sata popodne tačno i da vidimo šta kaže termometar, kaže 50°C i više. Izmerio bi i više ali kazaljka ne ide dalje. Ovakva temperatura bi mogla da bude pogodna i za neko kuvanje, pa mislim da bi mogli nešto da skrčkamo", zaključio je Novosađanin.

Ovaj vešt čovek je uz pomoć panja i podmetača napravio svoju "štedljivu" ringlu, a onda je postavio tiganj i u njega sipao ulje kako bi se zagrejalo za prženje. Pripremio je i smesnu za svoje pljeskavice i eksperiment je mogao da počne.

"Evo nas nakon nekih 15-20 minuta pljeskavice su gotove, nadam se da je ulje dovoljno zagrejano da možemo da stavimo pljeske da se peku", priča on.

A onda je začvrčalo, kao na roštilju. Kako jе objansio, pljеskavicama jе u ovakvim uslovima potrеbno izmеđu 25 i 30 minuta da sе ispеku.

"I evo nema laži nema prevare. Pljeske su lagano gotove, okrenuo sam ih jedno5-6 puta, presek je savršen", zadovoljno je zakčljučio Novosađanin.

Pošto je video da mu ovo "štedljivo" kuvanje ide od ruke, na terasu je izneo i lonac sa vodom i rezance da skuva supu.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA