Novosađaninu "prokuvala" terasa na 50°+, pa rešio da nešto skuva: Vidite kako je ispekao OMILJENO srpsko jelo
Pošto je video da mu ovo "štedljivo" kuvanje ide od ruke, na terasu je izneo i lonac sa vodom i rezance da skuva supu
Srbija je skoro 10 dana zaredom bila na udaru vrelih temperatura koje su išle i preko 40°C. Iako su svi priželjkivali toplo i vedro leto, malo kome su prijale ove ekstremne temperature, međutim jedan Novosađanin shvatio je da ova vrelina i nije tako loša, te da bi baš ona mogla da mu pomogne da uštedi struju.
Naime, on je rešio da na terasi svog stana pripremi "štedljiv" ručak i na suncu isprži, ni manje ni više nego pljeskavice. Termometar koji je postavio pokazao je da ima više od neverovatnih 50°C, što je za njegov podvig bilo odlično.
"Petnaesti jul, tri sata popodne tačno i da vidimo šta kaže termometar, kaže 50°C i više. Izmerio bi i više ali kazaljka ne ide dalje. Ovakva temperatura bi mogla da bude pogodna i za neko kuvanje, pa mislim da bi mogli nešto da skrčkamo", zaključio je Novosađanin.
Ovaj vešt čovek je uz pomoć panja i podmetača napravio svoju "štedljivu" ringlu, a onda je postavio tiganj i u njega sipao ulje kako bi se zagrejalo za prženje. Pripremio je i smesnu za svoje pljeskavice i eksperiment je mogao da počne.
"Evo nas nakon nekih 15-20 minuta pljeskavice su gotove, nadam se da je ulje dovoljno zagrejano da možemo da stavimo pljeske da se peku", priča on.
A onda je začvrčalo, kao na roštilju. Kako jе objansio, pljеskavicama jе u ovakvim uslovima potrеbno izmеđu 25 i 30 minuta da sе ispеku.
"I evo nema laži nema prevare. Pljeske su lagano gotove, okrenuo sam ih jedno5-6 puta, presek je savršen", zadovoljno je zakčljučio Novosađanin.
Pošto je video da mu ovo "štedljivo" kuvanje ide od ruke, na terasu je izneo i lonac sa vodom i rezance da skuva supu.
(Telegraf.rs)
Video: Tap 011 o karijeri, razlasku, ponovnom okupljanju, "ludoj" anegodti iz devedesetih
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.