Ministar Lončar sa dr Bišenom iz Svetskog ekonomskog foruma: Nove tehnologije unapređuju javno zdravlje

 
Ekipa Srbije
Ekipa Srbije
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Lončar je istakao da razvoj novih tehnologija i njihova primena u zdravstvu mogu značajno doprineti unapređenju javnog zdravlja Srbije

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa dr Šijamom Bišenom, rukovodiocem Centra za zdravlje i zdravstvo Svetskog ekomonskog foruma.

Ministar Lončar i dr Bišen razgovarali su o modalitetima saradnje u oblasti biotehnologije, proizvodnji vakcina i primeni veštačke inteligencije u zdravstvu Srbije, a poseban akcenat dat je daljim aktivnostima u oblasti digitalizacije našeg zdravstvenog sistema.

Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja

Tom prilikom, ministar Lončar je istakao da razvoj novih tehnologija i njihova primena u zdravstvu mogu značajno doprineti unapređenju javnog zdravlja Srbije i omogućiti brži pristup građana kvalitetnim zdravstvenim uslugama.

Dr Bišen je naglasio izuzetan napredak Srbije u oblasti digitalizacije zdravstva i pozvao ministra Lončara da ove jeseni, u Njujorku, bude jedan od učesnika globalne konferencije o digitalizaciji zdravstvenih sistema.

(Telegraf.rs)

Video: Lončar: Ovo je borba za budućnost! Velika konferencija o VTO "Put do novog života"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    18. jul 2024 | 19:03

    Čim ovi svetski dolaze, mi smo ga naje..li

  • jovo

    18. jul 2024 | 19:23

    Za pocetak nabavite stare tehnologije zovu se klima uredjaji za porodilje pa posle prodajte magly sa novim tehnologijama… al koliko vidimo klima kod vas ful rad

  • Đuro

    18. jul 2024 | 18:29

    Tigrovi nemate bre klime u porodilištima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA